RKC Waalwijk wint eerste thuiswedstrijd tegen SC Telstar met 1-0

Op vrijdagavond 17 augustus begon dan het nieuwe seizoen. In het Mandemakers Stadion was SC Telstar de tegenstander. Debutant Emil Hansson zette in de 1ste helft de 1-0 op het scorebord. Na de rust veranderde, ondanks de grote kansen voor RKC, de stand niet. Hierdoor won RKC met 1-0 en heeft het de eerste drie punten binnen!

Fred Grim maakte tegen Telstar zijn officiële debuut voor de Geelblauwen. In de beginfase ging het spel tussen beide ploegen op en neer. Zowel RKC als Telstar kregen genoeg kansen om hun eerste doelpunt van dit seizoen te maken. Debutant Emil Hansson wist uiteindelijk de primeur voor RKC te pakken. Via een Telstar been belandde de bal achter doelman Van der Maaten. Met deze stand gingen de ploegen na 45 minuten de kleedkamers in.

Na rust kreeg Telstar een serieuze kans via van Lynnen, die de bal na een corner langs Etienne Vaessen kopte. Niet veel later lijkt Telstar toch te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar RKC die kansen creëerde via onder andere Bilate en Hansson. Alleen wisten de Waalwijkers de kansen niet om te zetten in doelpunten. Hierdoor eindigde de wedstrijd met 1-0 en hield RKC de drie punten in Waalwijk.

Volgende week staat voor RKC de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Kaarten voor deze awayday zijn inmiddels al te koop in onze fanshop of bij de supportersvereniging.