Gebroeders Wau formeren de eerste Antilliaanse walking football-ploeg van Nederland

Foto:

In de omgeving van Tilburg formeren twee oud-profs en tevens broers, Nuelson en Nyron Wau, de eerste walking football-ploeg voor deelnemers met Antilliaanse roots.

Het initiatief hiervoor komt van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Nieuwsradio Caribisch Nederland (Wim Vermeulen). Nuelson en Nyron Wau hebben beide een Antilliaanse achtergrond en hebben eerder uitgesproken ambassadeur te willen zijn voor de opstart van het concept.

OldStars walking football

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop.

Het Nationaal Ouderenfonds is de landelijke kartrekker van de spelvorm, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie. Inmiddels bieden meer dan 200 Nederlandse voetbalverenigingen de vorm aan en is het Ouderenfonds gestart met OldStars-initiatieven voor ouderen met een migrantenachtergrond. Waaronder ouderen met een Turkse, Marokkaanse, Molukse en een Surinaamse achtergrond. Hiervoor werkt het Ouderenfonds onder meer samen met FNO (Fonds Nuts Ohra).

Ambassadeur Anthony Begina

En nu is daar de ambitie voor het formeren van de eerste OldStars-ploeg bestaand uit deelnemers met een Antilliaanse achtergrond. Gevolmachtigd minister van Curaçao, Anthony Begina, is ambassadeur voor de Antilliaanse walking football-initiatieven. En in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds is het Curaçaohuis in Den Haag al gestart pilots in Dordrecht en Tilburg. De locatie voor de activiteiten in Tilburg wordt nader bepaald.

De aanvoerder voor het formeren van de ploeg is Schijndelaar Wim Vermeulen (74) uit Schijndel en geboren op Curacao. Vermeulen heeft al ervaring met het opstarten van de spelvorm, zo is hij een van de kartrekkers voor de OldStars-ploeg bij Avanti’31 uit Schijndel.

Geïnteresseerde deelnemers voor het initiatief zijn uiteraard van harte welkom. Zij kunnen contact opnemen met Wim Vermeulen via [email protected]. Vervolgens worden zij op de hoogte gehouden van de activiteiten en bijeenkomsten die in Tilburg plaats gaan vinden om het initiatief te laten groeien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen