Stef van de Stokker nieuwe aanwinst voor Red-Rag Tachos

Foto: Tachos

Tachos is er in geslaagd de linkshandige van de Stokker (27) toe te voegen aan de HS1-selectie voor aankomend seizoen. De Eindhovenaar begon zijn handbal carrière bij PSV en kwam afgelopen seizoen uit voor Handbal Venlo.

Stef speelde vanaf jongs af aan bij PSV Eindhoven en bleef de club uit zijn thuisstad maar liefst 20 jaar trouw. Op zijn 16e debuteerde hij in het eerste team en gedurende deze periode maakte hij zowel de ‘ups’ als ook de ‘downs’ van Handbal PSV mee. Een mooi succes was o.a de promotie naar de eerste divisie. Vorig jaar besloot Stef het vertrouwde nest te verlaten en op Eredivisie-niveau bij Handbal Venlo te gaan spelen. Echter koos deze club ervoor om aan het einde van seizoen 17/18 de stekker uit de mannenploeg te trekken en alleen nog door te gaan met de vrouwen in de eredivisie.

Nieuwe uitdaging

Als Brabander was van de Stokker al bekend met Tachos Waalwijk en na het eerste telefoongesprek kreeg hij meteen het gevoel dat de club het serieus meende met hem. “Tachos was meteen concreet en duidelijk richting mij. Ondanks dat ik door meerdere clubs ben gebeld voelde het direct goed. Het is een partij met een duidelijke visie voor aankomend seizoen, door het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer en het verzamelen van nieuwe spelers laten zij naar mijn mening zien dat ze bouwen aan een sterke basis en dat geeft vertrouwen”, zegt van de Stokker. “Ik heb afgelopen jaar van het Eredivisie-handbal geproefd en wil daar graag in verder. Helaas kon dat niet meer bij Handbal Venlo, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij Tachos goed op mijn plek zit. Ik ben een speler die al wat langer meedraai in de handbalwereld en bij Tachos krijgen ook vooral de spelers uit eigen jeugd de kans om speelminuten te maken en dat is goed. Mijn rol binnen het team kan, op een rustige manier, wat meer sturend en adviserend zijn richting de jonge garde. Maar daarnaast moet ik eerst met hard werken mezelf zien te bewijzen en heb daarom ook erg veel zin in deze nieuwe uitdaging!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen