Afscheidswedstrijd Antoin van Pelt

Foto: v.v. NEO'25

Na vijf mooie jaren op Sportpark de Gaard zal hooftrainer Antoin van Pelt zijn trainersloopbaan na de zomerstop vervolgen bij SV Capelle. Om Antoin van Pelt te bedanken voor zijn inzet de afgelopen seizoenen biedt VV NEO’25 hem op vrijdagenavond 22 juni 2018 een afscheidswedstrijd aan.

Tijdens deze wedstrijd zullen naast Van Pelt ook vele spelers en begeleiders waarmee hij gewerkt heeft tijdens zijn periode in Sprang-Capelle acte de présence geven. De wedstrijdleiding zal in handen zijn van de heer Van der Linden. Om 19.30 uur zal de aftrap verricht worden en vanzelfsprekend zal deze wedstrijd vrijgesteld zijn van entreeheffing. Uiteraard hopen we eenieder op vrijdagavond 22 juni 2018 te kunnen begroeten op Sportpark de Gaard om Antoin van Pelt een mooi afscheid te geven.

Verdienstelijk debuutjaar

In de zomer van 2013 begon Antoin van Pelt aan zijn trainersklus in Sprang-Capelle. Het jaar daarvoor had VV NEO’25 zich ternauwernood weten te handhaven en een groot deel van de selectie besloot na dat jaar de pijp aan Maarten te geven. Van Pelt begon te bouwen aan een nieuwe selectie en schoof een groot aantal jeugdspelers door. Na een stroeve start begon de ploeg na de winterstop de punten binnen te rijgen. In zijn debuutseizoen eindigde de equipe van Van Pelt op een verdienstelijke zesde plaats. Bij veel mensen zal vooral de prachtige 4-0 overwinning in de Vrijhoeve nog in het geheugen gegrift staan.

Oude rotten

De jaargang daarna begon VV NEO’25 veel beter aan de competitie. Tegen de winterstop kwam er echter zand in de Sprangse molen. Mede door een groot aantal gelijke spelen – 11 in totaal – bleef de ploeg in de onderste regionen bivakkeren. Hoofdtrainer Van Pelt deed een beroep op enkele ‘oude rotten’: Ivan Hey, Robin Hey en Peter van Beek. Na een goede eindspurt bereikte VV NEO’25 uiteindelijk de negende klassering in de rangschikking.

Lastige start

Het begin van het seizoen 2015/2016 was echter dramatisch te noemen. In de eerste acht wedstrijden lukte het VV NEO’25 niet om tot winst te komen en met een schamel aantal van slechts drie punten stond men stijf onderaan. Toch bleef Van Pelt het vertrouwen in de spelersgroep houden en besloot zijn contract in deze lastige periode – ondanks andere aanbiedingen – zelfs te verlengen. Na het inbrengen van jeugdspeler Laurens Bogers begon de ploeg te draaien. Bijna werd er zelfs een beslag gelegd op de tweede periode. Met een prachtig aantal van 39 punten eindigde VV NEO’25 wederom op een zesde plaats.

Degradatiestrijd

Het vierde seizoen van oefenmeester Van Pelt was zijn lastigste jaar bij de Sprangse club. Na een (wederom) matige start lukte het VV NEO’25 maar niet om weg te komen van de onderste plaatsen. Het degradatiespook leek zelfs te arriveren op Sportpark de Gaard. Van Pelt etaleerde zijn klasse als people-manager door de ploeg bij elkaar te houden en op te peppen voor iedere wedstrijd. Tegen het einde van het seizoen leek de ploeg op de rails te staan, maar zakte het uiteindelijk tegen Haaften door zijn hoeven. Hierdoor was een tweeluik met ASV Arkel beslissend voor de toekomst van VV NEO’25 in de derde klasse. Mede door een goede uitvoering van het tactische plan van de trainer bleek VV NEO’25 over twee ontmoetingen de sterkste.

Prachtig seizoen

De laatste jaargang van Van Pelt bleek ook meteen de beste te zijn. Na een (inmiddels traditionele) slechte start begon VV NEO’25 aan een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden. Na een winterdip, waarin driemaal werd verloren, wist VV NEO’25 zelfs elf wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. Uiteindelijk werd de riante positie in de derde periode in de laatste wedstrijden verspeeld. Desalniettemin was het statistisch gezien het beste seizoen van de Sprangse dorpsclub in ruim 35 jaar. De helft van de wedstrijden werd in een overwinning omgezet. Bovendien laat Van Pelt een talentvolle spelersgroep na voor zijn opvolger.

Bij VV NEO’25 zal Antoin van Pelt echter niet alleen herinnerd worden om zijn prestaties als trainer. Veel meer zal hij bij de spelers, technische staf en supporters als een vriendelijke en uiterst prettige persoon in de omgang. Iemand die met eenieder binnen de club een goede binding had. Iets wat zoals eerder al aangegeven is wellicht veel belangrijker is dan de prestaties op het veld. VV NEO’25 en Antoin van Pelt zijn altijd goed geweest voor elkaar. Vandaar dat VV NEO’25 hem deze bijzondere afscheidswedstrijd op vrijdagavond 22 juni 2018 aan wil bieden.

article
80251
Afscheidswedstrijd Antoin van Pelt
Na vijf mooie jaren op Sportpark de Gaard zal hooftrainer Antoin van Pelt zijn trainersloopbaan
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20180613/afscheidswedstrijd-antoin-pelt/
2018-06-13T13:17:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/06/13131652/33720466_1709892439097338_7775666061772324864_n_20180527172012195.jpg
Antoin van Pelt, NEO'25
Nieuws, Sport