Vijfklapper bij Heeswijk – WSC

Vijf treffers voor Soufiane Bakkali

Zowel Heeswiijk als WSC had nog een puntje of wat nodig om handhaving in 2H definitief veilig te stellen. Beide ploegen zaten ook op het vinkentouw voor wat betreft de derde periodetitel.

Voorafgaand aan de de aftrap werd op indrukwekkende wijze hulde gebracht aan Heeswijk-captain Camiel van Doorn. Met zijn 36 jaar begon hij aan zijn 500e (!!) wedstrijd in de Heeswijkse hoofdmacht. De wedstrijd zelf begon als een gezapig potje met iets meer balbezit voor WSC. De Waalwijkers mochten halverwege de eerste helft een strafschop nemen na een handsbal. Soufiane Bakkali schoot raak vanaf de stip: 0-1. Thuisploeg Heeswijk was nu wakker geschud en wist nog voor de rust de partij naar zich toe te trekken. Na een mooie combinatie kwam de 1-1 op het bord en vlak voor de thee viel een vrije trap op fraaie wijze binnen: 2-1. WSC had daarvoor ook nog hulp van de paal gekregen om een derde tegentreffer te voorkomen.

WSC was in de tweede helft beter bij de les. Al na drie minuten werd een mooie voorzet van Lars Kruissen op fraaie wijze tegendraads ingekopt door Soufiane Bakkali en stond het weer gelijk (2-2) Het publiek kreeg nu twee aanvallende ploegen te zien, waarbij WSC in die tweede helft ongekend effectief bleek. Soufiane’s derde treffer (hattrick!!) was van een grote schoonheid en kort daarna tekende hij ook hoogstpersoonlijk voor nummer 4 van deze middag. Het stond 2-4 na 68 minuten. Maar de koek was nog niet op want een kwartier voor tijd maakte Soufiane zijn vijfde goal, iets wat niet heel vaak voorkomt op dit niveau. Hulde! Nadat Heeswijk had tegengescoord joeg kort voor tijd de ingevallen Sergen Bozkurt op fraaie wijze de 3-6 in de touwen en dat was tevens de eindstand.

Dankzij deze zege is WSC mathematisch op speeldag 25 definief in veiligheid. Dat zegt iets over de krachtsverhoudingen in 2H waar iedereen van iedereen kan winnen. De ploeg van Norbert Rebsch gaat in elk geval eindigen in het linkerrijtje. Komende zondag, de laatste speeldag, wordt beslist of dat positie 4, 5 of 6 zal zijn .De kansen op de derde periodetitel zijn echter vrijwel verkeken. Hier de actuele stand in periode 3:

Rhode 8-18 +6 P
Venhorst 8-17 +3
Erp 8-16 +9
SSS’18 8-16 +5
Pr. Irene 8-15 +4 P
WSC 8-14 +3

Rhode en Prinses Irene hebben reeds een periodetitel en tellen niet mee voor periode 3. De periodetitel van kampioen Rhode wordt overgenomen door EVVC (nummer 3 in de eindstand).

Zondag speelt WSC thuis tegen Venhorst, dat nu de beste papieren heeft en bij winst mag gaan spelen voor een ticket naar de eerste klasse. Ook Erp en SSS’18 maken nog kans; zij spelen tegen elkaar en wanneer zij gelijkspelen én WSC met méér dan 6 (eventueel 7) goals verschil wint van Venhorst, gaat het alsnog de nacompetitie in. Aangezien de Waalwijkers vrijuit kunnen spelen kan WSC va-banque gaan spelen. Wie weet hangt er een enorme stunt in de lucht zondagmiddag. Aftrap 14.30 uur.