Seizoen gaat als nachtkaars uit voor VV NEO’25

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy

In de voorlaatste speelronde ging VV NEO’25 op bezoek bij Herovina in Herwijnen. Een ruime week eerder stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar op Sportpark de Gaard. Destijds moesten beide ploegen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Ditmaal was het voor beide ploegen bittere noodzaak om de drie punten over de streep te trekken om de vervelende nacompetitie te ontlopen (Herovina) of om in de race te blijven om de derde periodetitel (VV NEO’25). Op de langdurig geblesseerde Ramiro van de Leur en Kevin Akkermans na beschikte VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt over een fitte selectie. In vergelijking met de vorige wedstrijd keerde aanvoerder Tom Tanghe terug binnen de basisopstelling ten faveure van Julian Vos.

Het begin van de wedstrijd was weinig hoopgevend voor VV NEO’25. Binnen vijf minuten werd een afstandspegel van Coen de Ridder gekraakt, maar via een vreemde carambole kwam de bal precies voor de voeten van de op het randje van buitenspel vertrokken Jeffrey van der Meijden. De ervaren aanvaller haalde de trekker over en schoot de 1-0 op het scorebord. Eveneens een goede week geleden kon VV NEO’25 dus direct in de achtervolging. Hierna nam VV NEO’25 het initiatief in handen en drukte de thuisploeg terug. Een voorzet van Nick van Gils werd door Tom Tanghe net over het Gelderse doel geschoten. Niet veel later vertrok Jordy Rosenbrand alleen naar het vijandige doel. Aangezien Rosenbrand op onreglementaire wijze ten val werd gebracht, verdween de bal op de strafschopstip. Nick van Gils bleef koelbloedig en egaliseerde de stand. VV NEO’25 probeerde door te drukken, maar schoot zichzelf op het halfuur, na knullig balverlies voorin, in de voet. Via een snelle omschakeling zette Jeffrey van der Meijden zijn aanvoerder Kevin Steenbruggen alleen voor doelman Arnold van Mersbergen. Steenbruggen omspeelde de doelman en zette de 2-1 op het scorebord. Enkele minuten later werd de opdracht nog veel lastiger voor VV NEO’25. Een voorzet van Jeffrey van der Meijden verdween op het lichaam van Nick van Gils, die zijn handen keurig langs het lichaam hield. Arbiter Jochem van Akooy uit Gorinchem liet zich echter beïnvloeden door de Gelderse penaltyschreeuw en gaf de thuisclub een cadeautje. Dat één minuut daarvoor in het andere strafschopgebied de bal door een verdediger voor de voeten van Jordy Rosenbrand was weggeslagen, was de leidsman ontgaan. Kevin Steenbruggen leek met de 3-1 voor een voortijdige beslissing te zorgen. De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor VV NEO’25. Op slag van rust tikte Jesse van Vliet vanuit een corner zelfs de 4-1 binnen. Bovendien moest Angelo Kerst met een op het oog ernstige blessure het speelveld verlaten.

Na de pauze trachtte VV NEO’25 aan schadeherstel te doen. Een vrije trap van invaller Julian Vos zeilde net over het doel van de sterk keepende Wilco de Leeuw. De opdracht werd er voor VV NEO’25 niet makkelijker op nadat Nick van Gils wegens aanmerkingen op de wedstrijdleiding zijn tweede gele prent van deze middag ontving. Toch gaven de tien van VV NEO’25 zich niet gewonnen en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van Herovina af. Melvin van Maastrigt kwam binnen de lijnen voor Nino van Leuveren. Met nog twintig minuten op de klok beroerde Jesse van Vliet een kopbal van gelegenheidsaanvaller Laurens Bogers en passeerde daarmee zijn eigen doelman. Lang kon VV NEO’25 echter niet hopen op een ommekeer, want enkele minuten later was Kevin Steenbruggen de defensie te vlug af en schoot met zijn derde van de middag de 5-2 op het scorebord. In de absolute slotfase speelde de thuisploeg het overtal goed uit en wist men in de omschakeling zelfs de 6-2 aan te tekenen. Ditmaal was het Jeffrey van der Meijden die op aangeven van Kevin Steenbruggen het laatste tikje mocht geven. Jordy Rosenbrand leek de stand nog een draaglijker aanzien te kunnen geven, maar mikte voorlangs.

Herovina bleek deze middag een stuk efficiënter dan VV NEO’25 en drukte dat ongenadig hard in de score uit. Normaliter mag VV NEO’25 echter nooit op een dergelijke wijze van een team van dit kaliber verliezen. Het kan enkel zichzelf kwalijk nemen dat de kans op een toetje verspeeld lijkt en het seizoen hiermee als een nachtkaars uit dreigt te gaan. Desondanks is de vierde plaats in de rangschikking, die door resultaten op andere velden veilig werd gesteld, een geweldige prestatie na het erbarmelijke vorige seizoen. Volgende week mag VV NEO’25 thuis tegen Olympia’60 deze vierde plaats van extra cachet proberen te voorzien en trainer Antoin van Pelt daarmee een waardig afscheid geven. Er zal om 14.30 uur afgetrapt worden voor deze streekderby.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen