Baardwijk wint wéér niet

De laatste wedstrijd die Baardwijk won was de uitwedstrijd op Sportpark de Gaard tegen RWB Waalwijk op zaterdag 7 april 2018. Hoewel Baardwijk in theorie veilig was voor de wedstrijd tegen Gilze, was het definitief veilig gespeeld als ZIGO vandaag punten zou verspelen.

Pupil van de Week, Jesse Muts, schoot vanaf 11 meter diagonaal op doel en zette Baardwijk op een virtuele voorsprong. Délano Boezer volgde zijn voorbeeld, maar nu was het na 2 minuten de doelman van Gilze die redding bracht. Het eerste half uur van de wedstrijd was Baardwijk de bovenliggende partij, maar wist de gecreëerde kansen niet in doelpunten om te zetten. Ook Gilze kreeg enkele kansen, maar doelman Tony Salm hield zijn elftal op de been. Het laatste kwartier van de eerste helft was Gilze de beter voetballende ploeg, maar ook Gilze wist niet te scoren.

Na de rust scoort Gilze al in de 46e minuut de openingstreffer, een voorzet van links wordt niet goed verdedigd en Remco van Hoek kan vrij de bal bij de 2e paal inkoppen. Baardwijk – Gilze 0-1. Beide teams spelen inspiratieloos en als Bart Rombouts in de 70e minuut zijn 2e gele kaart krijgt van scheidsrechter Janssen mag Baardwijk met 10 tegen 11 proberen een doelpunt te forceren.
Maar een team dat op zoek gaat naar de gelijkmaker neemt ook risico’s. Baardwijk’s verdediging neemt teveel risico in de 86e minuut, en A-junior Jeroen Faes scoort de 0-2. Dat Martijn de Brouwer voor Baardwijk een strafschop benut zorgt dat de eindstand 1-2 op het scorebord staat.

Doordat ZIGO tegen Bavel met 4-4 gelijkspeelde, is Baardwijk dit seizoen uitgespeeld. Althans bij de 2 resterende wedstrijden staat er niets meer op het spel. Were Di degradeerde naar de 4e klasse, met nog 2 wedstrijden te spelen strijden 3 teams om de plaatsen 12 en 13, de teams die op deze plaatsen eindigen dienen te proberen via de nacompetitie gehandhaafd te blijven in de 3e klasse. Voor deze plaatsen komen Waspik, ZIGO en GSBW in aanmerking. Jeka kan bij winst op Waspik kampioen worden in de 3 klasse B, en Baardwijk zal tegen ZIGO haar sportieve plicht willen vervullen en eindelijk weer eens winnen! GSBW wil tegen SvSSS de eeste winst behalen in de 3e periode.

Zondag 20 mei 2018 (eerste pinksterdag) is er een volledig programma en gaat Baardwijk naar Sportpark D’n Haaikant in Tilburg om tegen ZIGO te spelen, aanvang 14:30 uur.