S.V. Capelle wint ruim van BLC: 6-1

S.V. Capelle voetbalde zaterdag thuis tegen BLC uit Den Bosch. In de openingsfase mogelijkheden voor Capelle via Serhan Eyupoglu en Jurgen van Selst, maar deze waren niet doeltreffend.

Aan de andere kant van het veld een schot van BLC in het zijnet van het Capelle doel. In de 21e minuut een mooie combinatie, waarbij de bal via Bert Rijken bij Vedad Hadzic belandde. De inzet van de laatste werd echter gered door BLC doelman Ramlal. Even later was het toch raak voor S.V. Capelle: Vedad Hadzic bracht Jurgen van Selst in stelling en die werkte de 1-0 binnen. Kort voor rust werd het nog mooier voor Capelle. Eerst zorgde Vedad Hadzic via een kopbal voor de 2-0 en even later schoot Serhan Eyupoglu nog de 3-0 binnen.

Na de rust deed BLC in de 51e minuut wat terug. Een overtreding van Capelle binnen de eigen 16 meter werd bestraft met een penalty en Teun Kessens schoot de 3-1 binnen. Hierna een fase met een minder S.V. Capelle, maar BLC wist hiervan niet te profiteren. Halverwege de tweede helft herpakte S.V. Capelle zich weer. Isak Dedic had pech met een schot tegen de lat. In de 79e minuut schoot Jurgen van Selst de 4-1 binnen. In de slotfase liep S.V. Capelle via doelpunten van Serhan Eyupoglu en Jurgen van Selst uit naar een ruime 6-1 overwinning.

Door deze overwinning en de andere resultaten in 3D deed S.V. Capelle goede zaken in de strijd om de tweede plaats. NOAD’32 haalde deze zaterdag het kampioenschap binnen. Komende zaterdag gaat S.V. Capelle in Tilburg op bezoek bij nummer laatst Willem II, die nog wel kans hebben om directe degradatie te ontlopen, maar dan wel punten zullen moeten pakken. S.V. Capelle zelf is bij winst zeker van de tweede plaats en dus nacompetitievoetbal.