SSC’55 in winning mood

Tien punten uit de laatste vier wedstrijden behaalde SSC’55, voordat het afgelopen zaterdag naaste concurrent Olympia’60 uit Dongen op bezoek kreeg.

Een opmerkelijke prestatie na een belabberde eerste seizoenshelft. In de derde periode doen de geel-zwarten zelfs mee om de titel.
De derde klasse D blijkt wekelijks verrassende uitslagen op de borden te zetten, waardoor het zowel aan de kop als in de staart van de ranglijst ongemeen spannend blijft. Olympia’60 is aan een zeer slechte reeks bezig en verloor 7 wedstrijden op rij. Gevaar voor onderschatting ligt deze middag voor de geel-zwarten dan ook op de loer.

SSC’55 start in de vertrouwde opstelling, maar mist doelman Remco Steenbeek die geniet van een reeds lang geplande vakantie. Roy Trommelen neemt zijn plaats onder lat in. Vrij kort na de aftrap dient zich na een hoekschop een kans aan voor de geel-zwarten. Berry Donders ontvangt de bal en neemt deze direct op de slof, maar mikt net naast de kruising. In de aftastende beginfase wordt duidelijk dat beide ploegen het doel zoeken, maar hier vooralsnog veel zetten voor nodig hebben. In de 8e minuut zien we een fraaie steekpass van Bryan Weistra op Devie de Ronde, die onderuit gaat in het strafschopgebied. Olympia’60 claimt een penalty, maar de jonge scheidsrechter Ouwerkerk ziet dat toch anders. Tien minuten later is het aan de andere kant Yannick Wijtmans die vanaf 16 meter een onschuldig lijkend schotje plaatst en waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing de bal net aan de goede kant van de paal in het doel ziet rollen, 1-0. SSC’55 ontwikkelt een licht veldoverwicht, maar moet heel alert blijven op de niet ongevaarlijke counters van de tegenstander. Vooral de sterk spelende Bryan Weistra moet goed in de gaten worden gehouden. Na goed 20 minuten gooit Emanuel Nsita er nog maar eens een van zijn mooie passeerbewegingen uit en plaatst een assist op Erwin v.d. Hoven, die vervolgens slap inschiet. Even later geeft Berry Donders een mooie steekpass op Nsita die hiermee in scoringspositie komt, maar ook hij profiteert niet. Na bijna een halfuur begint Bryan Weistra aan een rush, waarna hij Thymo de Bruijn in stelling brengt. Zijn schot wordt goed gestopt door doelman Trommelen. De gevaarlijkste actie voor rust is dan nog een schot van Pepijn Laurijsen, waarbij het zicht voor de SSC’55 goalie ontnomen wordt door een veelheid van spelers in het strafschopgebied. Op goed geluk weet hij het schot te keren.

Direct na rust gaat Olympia’60 in de aanval en schiet Bryan Weistra net naast het doel. Aan de andere kant krijgt Emanuel Nsita even later een opgelegde kans als hij alleen voor doelman Jelle Stokx verschijnt, maar hem niet weet te passeren. In de rebound zijn er nog enkele scoringsmogelijkheden, maar deze sorteren geen effect. In de omschakeling gaat Elroy Vereggen voor Olympia dan goed door op rechts. Zijn afgeslagen inzet belandt bij Bryan Weistra die de gelijkmaker binnenschiet, 1-1. Olympia’60 is in de tweede helft iets aanvallender gaan spelen, maar weet toch geen druk te zetten op de tegenstander. SSC’55 heeft moeite de snelheid in de ploeg te houden, vooral door onzuiverheden in de passing. Steeds zit er weer een Olympia-been tussen. Het geluk is dan dat Olympia niet accuraat genoeg is om hiervan te profiteren. In de 38e minuut ontvangt Emanuel Nsita vanuit de counter een hoge bal en geeft dan een assist op de ingevallen Kevin Knippels, die wederom zijn wekelijkse kunstje flikt en de 2-1 in het doel prikt. Vlak voor tijd lijkt SSC’55 dan toch nog de punten te moeten delen als Elroy Vereggen de bal panklaar legt voor Pepijn Laurijsen, maar hij in vrije positie de bal over het doel schiet. Dan bezegelt Erwin v.d. Hoven in blessuretijd definitief het lot voor de Dongenaren, als doelman Jelle Stokx een black-out heeft na een ver schot van Frank ter Schiphorst. De goalie plaatst de bal zomaar in de voeten van Erwin die geen moeite heeft de 3-1 binnen te werken.

Een over het geheel genomen verdiende, maar licht geflatteerde overwinning voor SSC’55, dat de goede reeks voortzet met nu 13 punten uit 5 wedstrijden. De degradatiezone is hiermee weer wat verder uit beeld geraakt.

Aanstaande zaterdag is er een inhaalprogramma en gaat SSC’55 op bezoek bij en in Haaften. Aanvang 14.30 uur.