Overwinning in teken van overlijden Mr. Tachos “Hans van Mierlo”

Foto: Peter Verharen

Red-Rag Tachos had afgelopen zondag zijn zinnen gezet op een overwinning uit bij BFC te Beek. Dat het onder deze omstandigheden ook lukte is een compliment aan de ploeg. Dat betekent dat Tachos er nog steeds zicht heeft op een derde plaats in de eindrangschikking! BFC – Red-Rag Tachos 22-30 (rust stand 7-18)

Mr. Tachos: Hans van Mierlo

Red-Rag Tachos begon de wedstrijd met één minuut stilte, wat aangevraagd was bij BFC, ter nagedachtenis aan het overlijden van Hans van Mierlo. Hij overleed zaterdag een week geleden, op 77 – jarige leeftijd, aan een hartstilstand. Hans en zijn vrouw Willemien waren de drijvende kracht achter het (topsport)handbal succes bij Tachos in Waalwijk. Als handballer, bestuurslid, sponsor – van Mierlo autoschadebedrijf – en voorvechter voor zijn club heeft hij er mede voor gezorgd, dat er in Waalwijk een bloeiende handbalvereniging staat en als enige club in Brabant op Eredivisie niveau wordt gespeeld.

Tot zelfs een kleine week geleden was Hans nog actief betrokken tijdens een overleg over de toekomst van Tophandbal in Waalwijk. Weliswaar op de achtergrond als lid van de Raad van Advies, maar zijn betrokkenheid en passie was nog steeds hetzelfde als het om Tachos Handbal gaat. Wij zullen naast een trouwe supporter ook een belangrijke steun en toeverlaat gaan missen!

Sterk collectief

Om deze winst aan Hans op te dragen, moesten de mannen van Red Rag Tachos starten met het gemis van 2 basisspelers, Kevin en Chris. Ook trainer/coach Paul Coenders was om dezelfde reden, werk, niet aanwezig. Doordat de wedstrijd verplaatst moest worden naar de zondag! Ondanks dat gemis wist Tachos snel een voorsprong te nemen, door een uitstekend collectief met een goede dekking en fraaie aanvallen. Ondanks dat sommige spelers niet op hun vertrouwde posities konden spelen werd dit prima opgevangen en kreeg BFC maar geen grip op het spel van Red-Rag Tachos, blijkens de ruststand van 7-18.

Dat de concentratie dan iets verslapt is begrijpelijk zegt vervangend coach Erwin Buijs. De jeugdspelers Jochem, Wiebe en Pieter hebben het uitstekend opgevangen en wij zijn, als Tachos Handbal, dan ook erg blij dat het gelukt is om deze wedstrijd met winst op te dragen aan Hans van Mierlo. Want het bericht is bij ons allemaal hard aangekomen zegt aanvoerder Cas Verbunt.
Wij wensen de familie veel sterkte, met het verlies van een groot “Tachos” familieman.

De volgende thuiswedstrijd van Red Rag Tachos in sporthal de Slagen te Waalwijk is op 21 april om 20.30 uur. Voorafgaand speelt de A1 tegen Snelwiek. Deze wedstrijd zal in het teken staan van “Hans van Mierlo”, wij hopen u allen te mogen begroeten.

Wil je Red Rag Tachos blijven volgen. Dat kan via Facebook; “TachosHandbal’ en natuurlijk onze website “http://www.tachoshandbal.nl”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen