RWB wint met 3-2 bij Were Di in Tilburg

Zaterdag was weer de eerste keer dat in de Ziggo Dome het concert “Nederland zingt Hazes” werd gegeven, het concert werd afgesloten met alle zangers en zangeressen die “Bloed Zweet en Tranen” zongen. Dit lied heeft alles wat ook aanwezig was bij de wedstrijd Were Di tegen RWB.

Christel Pelders, de verzorgsters van RWB moest dan ook regelmatig het veld in om verbanden aan te leggen, bloed te stelpen, blauwe ogen te verzorgen en spelers naar de kleedkamer te begeleiden. Gezien de ranglijst moest RWB vandaag winnen, degene die de wil om te winnen deze wedstrijd het meest uitstraalde was Paul van Oudhuizen, ondanks de hoofdwond bleef hij tot bloedens in het centrum van de verdediging op zijn post en groeide uit tot de man van de wedstrijd.

Steun had de selectie ook van de RWB supporters die met een groot aantal mensen mee was gereisd naar Tilburg en zich ook goed liet horen. RWB had zich op voorhand ingesteld op het spel van Were Di, wat alles met lange hoge ballen naar de twee aanvallers speelt. Een tactiek die wordt ingegeven door het knollenveld waar Were Di zijn competitiewedstrijden op speelt. Een bal fatsoenlijk over de grond inspelen is iets wat daarop niet mogelijk is. Na de 0-1 achterstand die na een kwartier op het scorebord kwam trok RWB nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. De gelijkmaker was een assist van de goed keepende Bart van Heesch, zijn lange uittrap stuiterde over de verdediging van Were Di waarna Larry van Ommen er als de kippen bij was om de 1-1 aan te tekenen. Meteen daarna scoorde Ronald Possemis door een corner die achter hem terecht kwam met de hak in de kruising en kwam RWB op voorsprong.

In de tweede helft richtte Were Di zich op en wist na 10 minuten na rust weer langszij te komen. Een domper voor RWB want in Tilburg tegen de nummer laatst zou er alleen tevredenheid zijn als het 3 punten mee naar huis zou nemen. Het fysieke spel van Were Di verplichtte trainer Ruud van den Heuvel om gaandeweg alle reservespelers in te brengen. Deze nieuwe krachten zorgen voor extra energie en door een van de loopacties van invaller Brent van Look kon Kevin Remie aanvoerder Larry van Ommen alleen voor de keeper brengen. Alleen voor de keeper maakte Larry van Ommen het beheerst af en was de 2-3 overwinning een feit. Deze week zal het onder andere wonden likken worden en zorgen dat iedereen weer fit is. Zondag 22 april komt namelijk subtopper TSC uit Oosterhout naar De Gaard voor wedstrijd nummer 21.