S.V. Capelle wint van Olympia’60: 4-1

S.V. Capelle ontving zaterdag op het Mandemakers Sportpark het Dongense Olympia’60. Al vroeg in de wedstrijd de voorsprong voor Capelle. Via Quinten van Caem en Raman Morad belandde de bal bij Jurgen van Selst, die eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken. Hierna nog schietkansen voor S.V. Capelle via Isak Dedic, maar deze werden gepakt door Olympia’60 doelman Jelle Stokx.

Aan de andere kant van het veld kreeg Olympia’60 uit een goed opgezette aanval een mooie kans, maar dicht voor het Capelle doel werd overgeschoten. In de 17e minuut was S.V. Capelle wel doeltreffend: Isak Dedic onderschepte de bal, omspeelde de Olympia doelman en schoot Capelle naar de 2-0. Hierna nog kansen voor S.V. Capelle via Serhan Eyupoglu en Quinten van Caem, waarbij de laatste het zijnet raakte. Kort voor rust was Olympia’60 nog een keer gevaarlijk en had het pech met een kopbal op de lat.

Na de rust maakte Olympia’60 al snel de aansluitingstreffer: een schot van Olympia werd geblokt en viel voor de voeten van Bryan Weistra, die de 2-1 binnen schoot. Hierna kregen beide partijen enkele kansen en bleef het lang nog spannend. Dit veranderde in de 83e minuut. Een schot van Isak Dedic werd in de 16 meter met de hand onschadelijk gemaakt door Olympia’60 speler Gidy de Leeuw. Dit betekende een rode kaart en een strafschop voor S.V. Capelle, die door Serhan Eyupoglu benut werd: 3-1. Kort voor tijd bepaalde Justin van Ark via een mooi schot de eindstand op 4-1. S.V. Capelle krijgt nu een drukke week: eerst wordt dinsdagavond ingehaald uit bij Haaften en daarna volgt zaterdag een uitwedstrijd tegen Sleeuwijk.