Vooruitblikken op het Schoolhandbaltoernooi 2018 met Cas de Wind

Foto: Tachos

Op woensdag 18 april is het weer zover: Het Schoolhandbaltoernooi 2018. Het jaarlijks terugkerend handbalevenement voor alle basisscholen uit de Gemeente Waalwijk is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en een ware traditie!

In de aankomende weken blikken we met een aantal handbalfanaten vooruit op het toernooi en zij vertellen ons waarom zij zo gek zijn van de handbalsport en wat hun band in met het toernooi. Deze week is het de beurt aan Cas de Wind, jeugdspeler van Tachos.

Cas komt momenteel uit in de E2 van de Waalwijkse Handbalvereniging, maar soms mag hij meedoen met de E1. “Ik vind het super leuk om af en toen met dat team mee te doen, want daar spelen ook veel vriendjes van mij”. Het handballen met vrienden vindt Cas eigenlijk het allerleukste en op die manier is hij ook begonnen met handballen. “Ik speelde vroeger altijd veel met mijn buurmeisjes bij hen in de tuin, zij handballen allemaal en ook hun vader, Nico Klerx, is gek op handballen. Zij vroegen altijd aan mij wanneer ik bij Tachos kwam handballen, maar ik voetbalde ook. Toen ik jarig was kreeg ik van hen een échte handbal en dat vond ik ook wel super leuk!”

Op die manier is Cas veel gaan oefenen met handballen en mede door de combinatie voetbal en handbal had hij de sport zo onder de knie! “In mijn vorige klas zaten er ook een aantal vriendjes op handbal, we fietsen altijd gezellig samen naar de training, dat is kei leuk” zegt Cas. Als je Cas vraagt of het voetballen en handballen goed te combineren is zegt hij volmondig ‘ja!’ Tijdens beide sporten werk je goed aan je balgevoel, weerbaarheid en inzicht. Dat deze combinatie goed werkt merken veel jongens en meiden bijvoorbeeld tijdens het Schoolhandbaltoernooi, wanneer ze de sport gaan ontdekken. Ook Cas heeft al eens meegedaan met dit Waalwijkse toernooi. “Het was super leuk, we werden vorig jaar zelfs derde! Hier heb ik voor de eerste keer een wedstrijd gespeeld en het was juist heel leuk om met klasgenootjes samen te spelen”. Volgende week woensdag staat het Schoolhandbaltoernooi weer op het programma en ook deze editie doet Cas enthousiast mee met zijn klasgenoten. “Ik heb het afgelopen jaar natuurlijk veel geoefend, dus ik heb erg veel zin in het toernooi. Mijn sterke punten zijn dribbelen en hard rennen, maar ik wil graag nog beter worden in de bal hard gooien en een beter sprong shot maken!”

Volgende week woensdagmiddag 18 april vindt het Schoolhandbaltoernooi plaats op Sportpark de Gaard (velden van NEO’25). Wij wensen Cas heel veel succes!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen