50ste editie van de Fellenoordtocht groot succes

Foto: WSV

Afgelopen weekend werd door WSV “Waalwijk’82”de 50ste Fellenoordtocht gehouden. Mede door het mooie weer was het een succesvol evenement.

Na weken van voorbereiding was het vorig weekend dan zover. Het draaiboek lag klaar. De routes waren vrijdag bepijld, de routebeschrijvingen waren gedrukt, de toiletten waren besteld (die vanwege het jubileum belangeloos beschikbaar zijn gesteld door Groenendaal Verhuur), en voor wat de catering (op de rustposten) betrof was alles in gereedheid gebracht.

De laatste voorbereidingen werden vrijdagavond getroffen: het inrichten van het startbureau, zodat alles gereed was om op zaterdagochtend de wandelaars ontvangen konden worden. Partycentrum “Wijnand van Delft” stelde ook dit jaar de deuren weer open om als startlocatie te dienen. Net zoals vorig jaar waren zowel de wandelaars als de wandelsportvereniging zelf zeer tevreden over de nieuwe startlocatie en de samenwerking met de crew van Wijnand van Delft.

Op beide dagen vertrokken om half 7 de routecontroleurs om de routes te controleren. Het komt nl. regelmatig voor, dat onverlaten pijlen verwijderen. Ook dit jaar waren er een aantal plaatsen waar herhaaldelijk pijlen vernieuwd dienden te worden. Een aantal wandelaars zijn, vanwege de ontbrekende pijlen (letterlijk) op het verkeerde pad terecht kwamen.

Rond 7 uur arriveerden wandelaars, vooral per auto, op het Anton Pieckplein. Door de parkeerregelaars werden zij “opgevangen” en naar een parkeerplek verwezen. Waarna ingeschreven kon worden en voordat er gestart kon worden, nog een bakkie koffie of thee te nuttigen.

Tegen 8 uur stonden de wandelaars te trappelen om te vertrekken. Eenmaal vertrokken met een routebeschrijving bij zich vormde zich een sliert wandelaars, die via de woonwijk richting de bossen spoedde. Want de eerste groep wandelaars waren over het algemeen fanatieke wandelaars, die 40 of 30 km gingen afleggen.

Deze jubileum-editie van de Fellenoordtocht trok ruim 1350 wandelaars uit het gehele land, en zelfs ook uit België en Duitsland, naar Drunen. Wat deelnemersaantallen komt de 50ste dicht in de buurt van de editie van 2005, toen ruim 1400 wandelaars Drunen wisten te vinden. De afstanden waar de wandelaars uit konden kiezen lagen tussen de 5 en 40 km. Slechts een handjevol deelnemers moest de tocht vroegtijdig afbreken, o.a. door een verstuikte voet en blaren.

De tocht voerde door het natuurgebied “De Loonse en Drunense Duinen” met als centraal punt, en tevens een van de rustposten, de Fellenoordboerderij. Daar was het goed toeven vooral ook mede doordat de weergoden de wandelaars (en zeker ook de organisatie) goed gezind waren.

Bij terugkomst bij Partycentrum “Wijnand van Delft” was het nog een gezellige boel, waar ook nog een hapje en drankje genuttigd kon worden.

De wandelaars waren vol lof over de organisatie, de routes en de verzorging. En die lof gaat natuurlijk ook uit naar de het groot aantal leden van de vereniging die zich ingezet hebben en de crew van Partycentrum “Wijnand van Delft”, welke dit jaar ook weer (figuurlijk) hum beste beentje hebben voorgezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen