Strijdvaardig RKC pakt punt tegen koploper Fortuna

RKC Waalwijk heeft knap een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Fortuna Sittard. Lang stond RKC zelfs op voorsprong, maar vlak voor tijd kwam de Limburgse titelkandidaat toch langszij, 1-1.

De bezoekers begonnen goed aan het duel en kregen in de negende minuut de eerste mogelijkheid, maar Lars Hutten maaide in kansrijke positie langs de bal. Kort daarna was Semedo gevaarlijk; zijn schot ging naast. Binnen het eerste kwartier noteerde ook RKC zijn eerste kans. Kökcü’s schot was echter niet hard genoeg en eindigde in de handen van de Fortuna-doelman. De Limburgers hadden in de eerste helft een veldoverwicht, maar kwamen mondjesmaat in kansrijke positie. Semedo was in de 24e minuut wel dichtbij. Na een mooie dribbel vond hij de uitgekomen Etienne Vaessen op zijn pad. Even later was Stokkers gevaarlijk, maar ook hij wist Vaessen niet te verrassen. Na 45 minuten spelen stond het dan ook nog 0-0.

Naarmate de wedstrijd vorderde lukte het de ploeg van Hans de Koning steeds beter om uit de Limburgse pressie te komen. RKC kwam dan ook in het begin van de tweede helft (53e minuut) op voorsprong. Na een mooie aanval gaf de ingevallen Bergkamp de bal aan Dylan Seys, die koelbloedig afrondde, 1-0. Fortuna ging vervolgens vol op de aanval – wetende dat N.E.C. op voorsprong was gekomen tegen FC Oss. Lang leek een sterk spelend RKC stand te houden. De bezoekers werden alleen maar gevaarlijk van afstand. In de extra tijd – die zeven minuten bedroeg – ging het dan toch nog mis. Na een aanval over de rechterflank kwam de bal bij de vrijstaande Lars Hutten terecht. De middenvelder schoot vervolgens, met wat geluk, raak. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid op de winst. Een Limburgse corner werd over gekopt, even daarvoor stuitte Van Eijma in de één-op-één op de Fortuna-goalie. Daardoor eindigde het duel in 1-1.