R.W.B. ziet Baardwijk verder weg lopen

Voor RWB was de wedstrijd RWB – Baardwijk een uitgelezen mogelijkheid om in de competitie gelijk te komen met Baardwijk. Deze mogelijkheid liet het lopen, Baardwijk ging er met een 2-1 overwinning vandoor. Baardwijk staat nu 6 punten boven RWB, de Besoyense ploeg voelt door het verlies de hete adem van de onderste ploegen in zijn nek hijgen.

RWB keek door een snelle goal van Max van der Aa heel de wedstrijd tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd door hem met het achterhoofd verlengd en ging daarmee over keeper Bart van Heesch. Net voor rust kreeg RWB een kans om op gelijke hoogte te komen, de lob van Koen van Baardwijk over Baardwijk keeper Tony Salm werd op de doellijn uit de goal gekopt door de doorgelopen Davy Heuverling. Net voor en na rust kregen beide teams nog een kans maar zowel Rob van Ravenstein als Ronald Possemis kregen de bal niet tussen de palen. Kansen die er dus wel waren en het hoge tempo maakte het mindere voetbal meer dan goed. Het veld was dan ook lastig bespeelbaar en niet helemaal glad. Het noodzakelijk onderhoud van het prikken van de velden, die flink te lijden hebben gehad door de late strenge kou, heeft de velden zeker niet egaler gemaakt. Een kwartier voor tijd leek Baardwijk de derby definitief te beslissen toen Ugur Ozkan de voorzet van Tom Sleenhof via de paal de 0-2 aantekende. Door een tweede gele kaart was RWB inmiddels Merlijn Broos verloren en stond het nog met 10 man. RWB was echter toch weer snel terug in de wedstrijd en scoorde via Koen van Baardwijk de aansluittreffer. Het bleef ondanks verwoede pogingen echter bij een 1-2 overwinning voor Baardwijk.

De eerstvolgende wedstrijd van Baardwijk is as donderdag uit bij Waspik die 3 wedstrijden minder heeft gespeeld dan RWB.
RWB gaat op bezoek bij Were Di, van onderschatting zal geen sprake kunnen zijn bij de Rood Wit Blauwen, het heeft de laatste weken weinig punten gehaald en Were Di zal thuis zeker willen knokken voor zijn laatste kans.