De beloning voor het goede seizoen van Tachos blijft net uit!

Foto: Kees Klerx

Red-Rag Tachos heeft op een haar na de play-offs niet gehaald voor promotie naar de BeNe-leque. Voorafgaand aan het seizoen waren we hier waarschijnlijk blij om geweest, maar nu doen we ons eigenlijk te kort zegt trainer Paul Coenders.

Helaas wist de concurrent uit Arnhem ook hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie te winnen. Dat was nog spannend, want het zag er gedurende de wedstrijd gunstig uit voor Tachos. Uitslag: Red-Rag Tachos –Lions 33-24.

Red-Rag Tachos moest tegen Lions uit Sittard/Geleen even op gang komen alvorens het een voorsprong nam en deze niet meer uit handen gaf. De dekking stond in het prille begin niet goed, maar werd snel hersteld wat uiteindelijk leidde tot een uiterst vermakelijke en strijdlustige wedstrijd met mooie verdedigende en aanvallende acties aan beide zijden. Waar Sverre Jansen, de voormalige Tachos speler, helaas door de geringe speeltijd bij Lions te weinig van zijn kwaliteiten heeft kunnen zien, was het een aangenaam weerzien voor iedereen. Jammer dat hij afgelopen seizoen Tachos heeft verlaten, dan had hij zijn kwaliteiten veel meer kunnen laten zien en wie weet had het bereiken van de play-off dan wel gelukt, was een veel gehoorde opmerking na afloop van de wedstrijd?

Goed seizoen

Red-Rag Tachos maakt een goed seizoen door, waarbij in het begin van de competitie het net niet lukte om de wedstrijden naar onze kant toe te trekken, worden deze nu overtuigend gewonnen. Het was in het begin wennen aan de nieuwe trainer en zijn handbal filosofie, maar uiteindelijk kunnen we stellen dat de complete groep is gegroeid en een bijzondere prestatie heeft geleverd.
Waarbij vaak wordt gesproken over de gebroeders Versteijnen (terecht), zien we ook een beter spel aan de cirkel met Luc van Ommen en Ton Scheepens, goede afrondingen door Chris Klessens in de rechterhoek en een veel vertrouwen uitstralende aanvoerder Cas Verbunt! Zonder daarbij de andere spelers te kort in te doen, mogen we zeker de nestor Kevin Okkers met zijn gedrevenheid, kracht en slimheid niet vergeten. Al met al een mooie en jonge, kwalitatieve groep waar nog voldoende mogelijkheden in zitten voor de toekomst?

De toekomst

Een groep die we graag bij elkaar willen houden zegt voorzitter Frank Schilders en waar we ook alles voor in het werk willen stellen als bestuur van Tophandbal Tachos. Handbal krijgt steeds meer publiciteit, bij de wedstrijden zit je lekker warm, t.o.v. het voetbal) en ziet constant actie en veel doelpunten. Nu moet het bedrijfsleven ons nog meer gaan zien en omarmen, we zijn de enige Eredivisieclub in Brabant, met mooie faciliteiten en een goede jeugd? Alle ingrediënten zijn aanwezig om de prestatie van dit jaar te verbeteren. Echter is sponsoruitbreiding, buitenom onze trouwe sponsoren, hierbij nodig om de ambities van nu en de toekomst te kunnen realiseren.

Nacompetitie

Wat nu volgt is een nacompetitie, Runner-Up, waar in zes speelrondes gestreden wordt met een knock-out systeem en de winnaars zich rechtstreeks plaatsen voor 1/8 finale van de landelijke beker 2018/2019. Startend zaterdag 24 maart uit tegen de ploeg uit Venlo en 31-03 of 01/04 thuis tegen Venlo.

Wil je Red Rag Tachos blijven volgen. Dat kan via Facebook en natuurlijk onze website “http://www.tachoshandbal.nl”.

article
76137
De beloning voor het goede seizoen van Tachos blijft net uit!
Red-Rag Tachos heeft op een haar na de play-offs niet gehaald voor promotie naar de
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20180312/beloning-goede-seizoen-tachos-blijft-net/
2018-03-12T12:58:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/03/12125739/Niels.png
Nieuws, Sport