WSC hobbelt een punt binnen

Foto: WSC

Het was stiekem een belangrijk potje afgelopen zondagmiddag in het landelijke Venhorst. De plaatselijke v.v. kon als hekkensluiter van de tweede klasse H op 10 punten afstand worden gezet door WSC.

Omgekeerd kon Venhorst bij winst het verschil terugbrengen naar 4 punten en ook weer zicht krijgen op de 13e positie, die in elk geval nacompetitie voor handhaving inhoudt. Het werd uiteindelijk 1-1 en daar schoot de thuisploeg eigenlijk het minst mee op.

Een flets zonnetje en temperaturen behoorlijk boven nul zorgden voor goede voetbalcondities. Dat kon helaas niet worden gezegd van het speelveld. Dat was zo hobbelig dat van goed (combinatie)voetbal geen sprake kon zijn. Natuurlijk hebben beide ploegen daar last van, de thuisploeg is er alleen beter aan gewend. Maar er werd gewoon afgetrapt en het werd een sportieve pot onder leiding van de rustig leidende arbiter Van Dijk, die deze middag de kaarten op zak kon houden. Ondanks de moeilijke grasmat was WSC vrijwel de gehele eerste helft de baas op het veld. De 0-1 van Rens van de Hout na ruim een half uur was een logisch gevolg van het vertoonde spel. Jimmy Jansen was héél dichtbij de 0-2, maar hij miste jammerlijk. Op slag van rust kwam Venhorst op gelijke hoogte nadat de buitenspelval behendig werd ontweken. Maar er kleefde een duidelijk buitenspelluchtje aan.

Na de rust kwam een feller Venhorst op het veld en verloor WSC de controle over de wedstrijd. Uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg echter niet of nauwelijks. Toen de twee vaste krachten Lars Kruissen en Jimmy Jansen er met een blessure vanaf moesten was het devies voor WSC om in elk geval het ene punt binnen te slepen. En dat lukte zonder al te veel moeite. Deze 1-1 houdt Venhorst in elk geval op 7 punten afstand en WSC behaalt na de winterstop 4 punten uit 3 uitwedstrijden. De Waalwijkers staan in de middenmoot (9e) met 16 uit 13.

Komende zondag de eerste thuiswedstrijd (competitie) van 2018 op sportpark Eikendonk. Het Bossche BVV komt naar Waalwijk en heeft wat goed te maken: eerder dit seizoen won WSC de uitwedstrijd met 2-3. Aftrap 14.30 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen