Red-Rag Tachos wint nipt van BFC, 21 februari belangrijke thuiswedstrijd tegen Aristos

Je hebt tijdens één seizoen altijd van die wedstrijden waarbij het allemaal net niet wil lukken. Zaterdag tegen BFC uit Beek was zo’n wedstrijd. Een wedstrijd waarin Red Rag Tachos het zich onnodig moeilijk maakte door BFC steeds de gelegenheid te geven om de wedstrijd volledig naar zich toe te kunnen trekken. Anderzijds is het toch de klasse, al is het met veel fortuin, dat dit soort wedstrijden nu toch gewonnen worden en hierdoor nog een kleine kans bestaat op promotie! Uitslag: Red-Rag Tachos –BFC 29-28.

Ondanks het belang van deze wedstrijd, je moet namelijk zelf alles winnen en hopen dat de tegenstander bovenin punten laten liggen, begon Red-Rag Tachos in een veel te laag tempo en enigszins ongeïnspireerd. Wat de gehele wedstrijd het beeld bleef en wat trainer/coach Paul Coenders niet omgezet kreeg.

De minste wedstrijd tot nu toe

Dit was absoluut de minste wedstrijd tot nu toe stelt Paul Coenders duidelijk. Wellicht door de Carnaval en het trainen met een kleine groep deze week, maar dat zal de komende wedstrijden echt anders moeten. Onze kracht ligt namelijk in het spelen op tempo, snelle tegen aanval en het spelen als een team en dat gebeurde zowel aanvallend als in de dekking onvoldoende. De start was nog wel aardig, maar dat veranderde snel in het missen van open kansen, slechte keuzes en beide doelmannen van Tachos konden onvoldoende het tij keren, waardoor BFC alle kans kreeg om in het spoor van Tachos te blijven? Ruststand 17-16

Een gelukkige tweede helft

Ook de tweede helft vertoonde hetzelfde beeld als de eerste helft, waarbij Tachos alle geluk had dat het de punten in Waalwijk hield. Het waren deze keer niet de hoogstandjes die het publiek deden opleven, maar vooral de spanning die er deze wedstrijd was. Want BFC kreeg van Red Rag Tachos zelfs de kans om een voorsprong te nemen van 2 doelpunten wat mede werd veroorzaakt door de onnodige twee minuten straffen die Tachos, door praten, in deze fase opliep. Dat de scheidsrechters niet het meest consequent en even duidelijk floten dat was een feit. Echter zullen de spelers hier zelf beter en vooral handiger naar de leidende figuren in moeten gaan acteren, anders doen ze zichzelf veel te kort. Door goed verdedigend werk, twee snelle tegenaanvallen en een goede combinatie met de cirkel werd deze achterstand tenietgedaan en liep Tachos weer uit naar drie doelpunten verschil. Met nog vier minuten op de klok, speelde Tachos dit onvoldoende uit en kwam BFC terug tot 1 doelpunt verschil. Het is maar goed dat BFC in deze fase zelf de bal knullig verspeelde en Tachos de winst fortuinlijk naar zich toe kon trekken. Eindstand: 29-28

Twee thuiswedstrijden op woensdag

Door het verlies van Hellas uit bij E&O komt alles nog dichter bij elkaar bovenin en heeft Tachos nog een kleine kans om de Play-of te behalen en te gaan strijden voor promotie naar de BeNe Liga. Dan zal eerst woensdag a.s. beter gespeeld en gewonnen moeten worden tegen Aristos uit Amsterdam. Daarna op 28 februari vindt een echte krachtmeeting plaats voor de “Beker” tegen de BeNeLiga ploeg BEVO uit Panningen. Beide wedstrijden starten om 20.30 uur.

Wil je Red Rag Tachos blijven volgen. Dat kan via Facebook; “TachosHandbal’ en natuurlijk onze website “http://www.tachoshandbal.nl”.