RWB wint met 5-3 van Waspik

De neutrale toeschouwers bij de wedstrijd RWB – Waspik smulden van de spanning en mooie doelpunten bij deze onvervalste Langstraatderby. De wedstrijd golfde maar heen en weer, was het eerst RWB die met 3-0 voorkwam, na rust kwam Waspik sterk terug tot 3-3 en gaf niemand nog een cent voor RWB, het slotakkoord was echter voor RWB die uiteindelijk met 5-3 won.

Trainer Marco van Dijnsen had vorige week met succes de strijdwijze van Waspik aangepast, in de eerste helft van RWB – Waspik was hier echter niets van te zien. Voor de RWB-supporters was het smullen want bij rust stond RWB met 3-0 voor waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan de andere. De score werd na 9 minuten met een afstandsschot ver buiten de 16 meter geopend door Ronald Possemis, waarna Larry van Ommen in de 17e minuut de score verdubbelde. Voordat Larry van Ommen keeper Mark van Gorp met een lob verschalkte had hij zelf door een sliding de bal veroverd van een Waspik verdediger. Toen iedereen dacht dat de ruststand 2-0 zou blijven scoorde Kevin Remie de 3-0 wat nu wel de definitieve ruststand was. Aan de stand zou je kunnen afleiden dat Waspik niets te vertellen had in de eerste helft, dit is echter zeker niet waar, het spel was gelijkwaardig aan elkaar, RWB scoorde echter waar Waspik dit naliet.

Waspik kwam na 15 minuten pauze het beste uit de kleedkamer en in twee minuten tijd, 54e en 56e minuut, had Waspik door doelpunten van Steven Molenschot en Guido van de Hoven de aansluiting bewerkstelligd. RWB riep erger over zichzelf af doordat het vergat te blijven voetballen en liep te veel terug. In de 81e minuut was het zover en bracht wederom Steven Molenschot Waspik gelijk met RWB.

RWB leek rijp voor de sloop maar met een aantal nieuwe krachten zoals Jesper Dreesen, Jon van de Kamp en Justin van der Sanden richtte het zich weer op. In deze fase onderscheidde keeper Bart van Heesch zich door een kopbal van Waspik onschadelijk te maken. Tegen het einde van de wedstrijd kopte Ronald Possemis tegendraads RWB weer op voorsprong en in blessuretijd snelde Justin van der Sanden zich langs de lijn, bracht de bal bij Jon van de Kamp die vervolgens Kevin Remie in staat stelde om zijn tweede van de middag te scoren en de eindstand op 5-3 te brengen.

Beide teams konden terugkijken op een spannende en sportieve pot voetbal die werd gefloten door de goed leidende scheidsrechter H.J. de Graaf RWB nestelt zich door de zege wat steviger in de middenmoot en speelt zondag 25 februari de volgende derby tegen DESK wat zich met 2 punten meer heeft gepositioneerd in de subtop.

3e helft met optreden van Kafke

Met een 5-3 overwinning op Waspik kon RWB beginnen aan de geplande 3e helft van RWB-Waspik. Het getuigt van sportiviteit dat de spelers en begeleiding van Waspik zich hier ondanks het verlies bij aansloten. RWB had om de stemming te verhogen twee jonge DJ’s achter de Disco uitgenodigd, Bob en Raúl voelden de stemming perfect aan en maakte er een mooi feestje van. Helemaal feest was het toen Kafke, de op dit moment bekendste zanger van de Langstraat, op het podium klom.

Ook trainer Ruud van den Heuvel was verplicht om het podium te beklimmen, hij had zaterdag namelijk geroepen dat hij bij winst het RWB-lied zou zingen, gezegd moet worden dat hem dat redelijk afging al had hij zo af en toe wel hulp nodig van Sjaak Timmermans en leider Corne Didden. In de kantine van RWB bleef het nog lang druk en gezellig.