Red Rag Tachos neemt revanche op Venlo

Foto: Jan en Jani Moerlands

Nadat Red-Rag Tachos de uitwedstrijd tegen Venlo eerder dit seizoen onnodig verloor, wist de Waalwijkse ploeg zich afgelopen zaterdag knap te revancheren. In Sporthal de Slagen werd er met 37-26 gewonnen en dat is knap, gezien de momenteel krappe en jeugdige selectie. Uitslag: Venlo – Red-Rag Tachos 37-26.

Na een korte periode van rust door de winterstop is de draad inmiddels weer goed opgepakt en blijft Tachos mee strijden aan de top van de Eredivisie. Deze rust was er minder voor de talentvolle jeugdspelers van Tachos, zij hadden een druk programma met toernooien in Denemarken en Duitsland met de te vertegenwoordigende nationale jeugdteams.

Matige eerste helft

Erwin Buijs nam afgelopen weekend wederom de honneurs waar als trainer/coach van heren 1 en vervangt daarmee de plaats van hoofdtrainer Paul Coenders. Coenders was afgelopen dagen te vinden in Kroatië waar hij deelnam aan een zeer vooraanstaande en interessante trainerscursus.

De toeschouwers in Sporthal De Slagen zagen in de eerste helft nog een onrustig en matig spelend Tachos, welke moeite had met het fysieke spel van Venlo. Door afwezigheid van Stef Lankveld kreeg Duncan Hoost weer de kans zich te laten gelden op de linker-opbouw. Waar in de eerste minuten van de wedstrijd wat onwennigheid te bespeuren was, zag men later weer de kwaliteiten die we van Hoost gewend zijn: overzicht houden, bewegelijkheid en gaten zoeken in de defensie met als doel, scoren! Het lukte Red-Rag Tachos niet om net voor rust meer afstand te nemen qua score, waardoor de mannen de kleedkamer in gingen met een gelijke stand van 13-13.

Krachtige come back

Na de pauze liet Tachos een hele andere kant zien. Er werd met meer tempo en overtuiging gespeeld, waardoor de kracht weer naar boven kwam. Uitstekende breaks en uitgespeelde kansen waren het gevolg van dit sterke spel. Mooie kansen werden gecreëerd en benut en zo ontstonden zelfs twee directe doelpunten van keeper Arjan Versteijen.

Ook opbouwers Niels Versteijnen en in een, in de tweede helft goed spelende, Sander van Geel gaven medeteamgenoten de mogelijkheden tot scoren. Niet alleen de Nestor Kevin Okkers op links, maar ook A-junior, Jochem Brouwers op rechts, deden het uitstekend. Brouwers speelde zijn Eredivisie debuut en was afgelopen zaterdag de jongste speler uit de selectie. Dat zijn debuut bekroond werd met twee doelpunten was fantastisch voor deze jeugdige speler en na afloop verliet hij het veld met een lach van oor tot oor, waarna hij de felicitaties in ontvangst nam.

Spannend aan kop

Met deze winstpartij is het weer spannend aan de kop van de handbal eredivisie. Hellas en Houten delen de eerste plaats met 24 punten. Tachos staat knap vierde met 19 punten. Voor Tachos is het daarom uiterst belangrijk om de komende thuiswedstrijd ook te winnen, om in de bovenste regionen mee te blijven meedraaien.

Aanstaande zaterdag 20-01 speelt Tachos wederom thuis tegen Aalsmeer, aanvang 20.00 uur.

Wil je Red Rag Tachos blijven volgen. Dat kan via Facebook; “TachosHandbal’ en natuurlijk onze website “http://www.tachoshandbal.nl”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen