Selectie v.v. Baardwijk voor de achtste maal op trainingskamp

Een groep van 28 man, bestaande uit spelers en begeleiders, is voor 8 dagen afgereisd naar het warmere Benidorm, Zuid-Spanje, om daar trainingsarbeid te leveren en aan de teambuilding te werken.

Met vijf veldtrainingen, drie alternatieve trainingen en een wedstrijd is de nodige arbeid zeker gepakt. Daarnaast kan gesteld worden dat het trainingskamp door de gezamenlijke stap- en spelavonden ook op het gebied van teambuilding zeker geslaagd is. Dit bij elkaar opgeteld zorgt voor een mooi totaalplaatje en een veelbelovende start van de tweede seizoenshelft.

Bekostigen

Het is natuurlijk een hele bijzondere ervaring, zo’n trainingskamp. Zeker voor een team uit de derde klasse is het verre van gebruikelijk. De hotels worden dan vooral ook gedeeld met teams uit de hoofdklasse of hoger. Anders dan bij dat soort teams, komen de kosten bij Baardwijk in z’n geheel voor eigen rekening van de mannen uit de selectie. En omdat de kosten nogal hoog zijn, zijn er krantjes rondgebracht, is er ijzer opgehaald, is er een loterij georganiseerd en hebben een aantal mooie bedrijven een bedrag gesponsord. Hierdoor zijn de totale kosten iets gedrukt, zijn er mooie Baardwijktruien gemaakt waarop de sponsoren zijn gepresenteerd en is er een aardige pot opgebouwd waar gezamenlijk van genoten is.

Feitjes

In januari 2009 ging Baardwijk voor het eerst op trainingskamp. Sindsdien is er slechts één jaar – in 2014 – geweest dat de selectie niet ging. Deze trip naar Benidorm is dus de 8ste keer. Het is voor het derde jaar dat men naar Spanje afreist, de vijf keren daarvoor werd er naar Turkije gevlogen. Dat het trainingskamp zijn vruchten afwerpt is terug te zien in de cijfers. ELKE eerste competitiewedstrijd in de derde klasse na een trainingskamp werd gewonnen en het is zelfs zo dat géén van de eerste drie wedstrijden in de derde klasse na een trainingskamp verloren ging. Of dat dit jaar weer zo zal zijn is voor Baardwijk natuurlijk te hopen. Dit zal blijken op 28 januari in Udenhout tegen SVSSS. Dan zal ook blijken of de mannen van Baardwijk de ongeslagen status sinds november 2017 kunnen prolongeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen