Opening Atletiekbaan Waalwijk

Met een stadion-trail werd zondag 7 januari de compleet gerenoveerde atletiekbaan van Atletiekclub Waalwijk in gebruik genomen.

Op en rondom de atletiekbaan was een parcours uitgezet met diverse hindernissen bestaand uit onder andere trappen, camouflagenetten en diverse balken. De vereniging organiseerde deze trail voor het eerst, enerzijds om de atletiekbaan feestelijk te kunnen openen en anderzijds als alternatief voor de jaarlijkse onderlinge cross-clubkampioenschappen.

De stadion-trail leverde een mooi schouwspel op en een spannende strijd. Het kostte de atleten de nodige inspanning om uiteindelijk het parcours te kunnen volbrengen. Deze succesvolle eerste editie zal vast en zeker een vervolg gaan krijgen.

Aansluitend aan de stadion-trail vond in de feesttent op het middenterrein de officiële opening van de atletiekbaan plaats. Onder het genot van een hapje en een drankje werden hier de leden, ereleden, sponsoren, bevriende verenigingen en de betrokkenen bij de renovatie ontvangen. Wethouder Hans Brekelmans richtte zijn woord tot de aanwezige. Brekelmans benoemde het proces om tot realisatie van de renovatie van de atletiekbaan te komen. De problemen tijdens de aanleg werden ook benoemd, maar er moet met name vooruit gekeken worden. Atletiekclub Waalwijk kan weer gebruik maken van een volledig gerenoveerde en door de Atletiekunie goedgekeurde atletiekbaan. Brekelmans sprak de woorden uit dat hij hoopte op vele records op de gerenoveerde atletiekbaan.

Na deze woorden van Hans Brekelmans sprak de voorzitter van ACW’66, Harald van Engelen de aanwezige toe. Hij bedankte met name alle betrokkenen bij de renovatie, maar ook atletiekvereniging DAK Drunen en de Hockeyclub Waalwijk voor het beschikbaar stellen van hun accommodaties voor trainingen tijdens de renovatie. De leden van de atletiekvereniging ACW’66 maakten al weer twee maanden gebruik van de baan, maar na deze woorden van wethouder Hans Brekelmans en voorzitter Harald van Engelen werd de atletiekbaan ook officieel in gebruik genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen