Vervelende voetbalmiddag voor Bavel, RWB en de scheidsrechter

Zondag 17 december speelde RWB zijn laatste competitiewedstrijd van het jaar 2017 en ging met goede moed richting Bavel. De gewonnen uitwedstrijd van twee weken eerder uit bij TSC had RWB het nodige zelfvertrouwen gegeven.

De eerste kans van de wedstrijd was ook voor RWB, Michael Rosenbrand had echter niet door dat hij meer tijd had en schoot daardoor te gehaast. Meteen was het aan de andere kant wel raak en zorgde Rob Adriaanse van Bavel voor de 1-0. RWB kwam daarna steeds beter in de wedstrijd maar na een kwartier spelen gebeurde er iets met de scheidsrechter. Vooropgesteld dat het niet handig was van keeper Amir Cehic om bij een achterbal tegen de scheids te blijven praten en de gele kaart was dan ook terecht.
Bij scheidsrechter Tirions was er op dat moment iets geknapt en gaf verdediger Merlijn Broos, die probeerde om een blok van een Bavel speler te omzeilen, meteen rood. Tekenend in deze was dat de speler van Bavel dacht dat scheidsrechter Tirions floot voor een overtreding van hem. Vanaf dat moment was de wedstrijd Bavel – RWB een wedstrijd waarin door de scheidsrechter en spelers te veel werd gepraat en te weinig gevoetbald. Met 10 man bleef het nog wel een wedstrijd waarbij RWB net voor en net na rust nog goede kansen had en Bavel door de paal werd gered.

Halverwege de tweede helft stond RWB met nog 9 spelers in het veld en was van een wedstrijd geen sprake meer, Bavel liep daarbij uit naar 6-0 maar echt blij was niemand. Na de wedstrijd was er stof genoeg tot praten en dat deden de spelers van Bavel en RWB nog een hele tijd, tussen de twee ploegen was er op het veld dan ook niets vervelends gebeurd.

Dinsdag 19 december heeft RWB nog de mogelijkheid om deze vervelende wedstrijd van zich af te spelen, het speelt dan thuis op het kunstgrasveld voor de beker tegen Nuenen. Verder gaan in de beker zal echter moeilijk worden, daarvoor wordt hoofdklasser Nuenen te sterk geacht.