Sterk deelnemersveld tijdens Lido-Cross te Waalwijk

Foto: ACW

Atletiek Club Waalwijk organiseerde op zondag 17 december hun 51e Lido-Cross. Onder goede omstandigheden werden door ruim 350 atleten hun ronden bij het Lido in Waalwijk gelopen.

Er stond een sterk veld aan de start, niet alleen de regio atleten. De Dames die de opening van de wedstrijd maakte legde 3 ronden af voor de te lopen afstand van 7110 meter. Daarbij was een duidelijke winnares van atletiek club Cifla uit Nijmegen Julia van Velthoven, ze liep de 7110 meter in de tijd van 25:33 minuten. De Mannen Senioren moesten de afstand van 9500 meter lopen verdeeld over 4 ronden. Ralph van Houwelingen van Atletiek Club Prins Hendrik uit Vught werd met een ruime voorsprong eerste in de tijd van 30:06 minuten. Er waren ook nog ere prijzen voor de organiserende club.

Het jeugdprogramma begon met de wedstrijd voor de VB atleten, die een kleine ronden van 950 meter liepen. De atleten uit deze groep van Atletiek Club Waalwijk liepen een sterke wedstrijd. Lotte Verhoeven uit Kaatsheuvel werd bij de Meisjes onder de 16 jaar 1e en in totaal van alle meisjes 2e. Lotte liep de 950 meter in de tijd van 6:15 minuten. Bij de Jongens onder de 16 jaar werd Tjalle Vink uit Waalwijk 2e en in totaal ook 2e. Tjalle liep de afstand in 4:55 minuten. Bij de Jongens 16+ werd Tobias de Jager uit Waalwijk 1e en 3e totaal in de tijd van 5:03 minuten. Rick Standaert uit Kaatsheuvel werd 2e in de categorie 16+ en totaal 4e in de tijd van 5:13 minuten. Meisje Junioren-A Evi van Bladel werd 1e in haar categorie in de tijd van 12:55 minuten. Evi liep de afstand 3360 meter. Meisjes Junioren-B Janiek Leijtens uit Waalwijk deed over de 3360 meter 15:13 minuten en werd daarmee 3e.

De estafette loop voor de jeugd is dit jaar een nieuw onderdeel wat goed aanslaat, er staan elke cross meer atleten aan de start. Ze liepen de afstand van 4×600 meter, een ronden wat voor het publiek goed te volgen was. Reuze enthousiast waren de atleten, nadat ze toch al hun eigen race gelopen hadden. Atletiek Club Waalwijk had bij de Jongens Pupillen-A een sterk team staan. Ze werden met hun ploeg 2e in de tijd van 11:22 minuten. Het team bestond uit allemaal Kaatsheuvelse atleten. Jelle van Laarhoven, Tim van de Vinne, Pelle Verschuren en Rick Witlox.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen