Baardwijk – Zigo 4-3

Baardwijk dat sinds 1 november géén wedstrijd had verloren wilde zondag tegen Zigo voor de 6e wedstrijd op rij niet verliezen. Zigo hoopt dat het contracteren van Cemal Yilmaz er voor zorgt dat Zigo weer eens punten behaald in de 3e klasse B, voor de wedstrijd stond Zigo op de 11e plaats op de ranglijst terwijl de thuisploeg de 6e plaats op de ranglijst bezet houdt.

Scheidsrechter de Wit arriveerde laat op Sportpark Olympia, maar Pupil van de Week Ryan de Vaan mocht toch om 14:15 uur de aftrap verrichten. Ryan liet zien hoe je moet scoren en direct na de aftrap van de wedstrijd kreeg Ugur Ozcan de kans om in een recordtijd (15 seconden) Baardwijk op voorsprong te zetten. Helaas ging de inzet van Ugur langs de verkeerde kant van de paal. Bart Rombouts volgde het voorbeeld van de Pupil van de Week, en binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Lang kon Baardwijk niet van de voorsprong genieten, 3 minuten na de openingstreffer maakte Piet Merkx een overtreding in de zestienmetergebied. Herjan Lamberink liet doelman Kevin Brok kansloos bij het nemen van de strafschop. Stand 1-1

In de 23e minuut komt Baardwijk op voorsprong, aanvoerder Joep Klerx schiet de bal doelbewust langs keeper Jeroen van Hoof. Weer kan Baardwijk niet lang genieten van de voorsprong, als 2 minuten later assistent-scheidsrechter wordt genegeerd door de scheidsrechter, Paul Brok mag in buitenspelpositie de bal in de verre hoek plaatsen en laat Kevin Brok kansloos. Nog voor de rust komt Baardwijk op voorsprong, Kevin Vissers scoort met een miraculeuze kopbal de 3-2 op het scorebord. Ruststand 3-2

Na de rust toonde Zigo haar veerkracht onder Trainer Yilmaz, na 5 minuten spelen in de 2e helft werd de stand weer gelijk. Wederom scoorde Paul Brok, ditmaal met een kopbal. Stand 3-3. Baardwijk moest weer op zoek naar de voorsprong, met aanvallend voetbal werden diverse kansen gecreëerd, maar doelman Jeroen van Hoof kon nog niet voor de vierde maal gepasseerd worden. De trouwe supportersschare van Baardwijk mocht toch een vierde maal juichen, Bart Rombouts schoot vanaf de rand van de 16 meter op doel en liet de doelman kansloos. Stand 4-3 in de 89e minuut. De wedstrijd kon uitgespeeld worden en het einde van de wedstrijd naderde. En wat voor einde, de scheidsrechter toonde gele, rode kaarten, en gaf terecht een strafschop na een domme actie van Kevin Brok, Kevin Vissers trok het keepersshirt aan en stopte de strafschop. Na de gemiste strafschop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 4-3, en zoals Trainer Emiel Heefer het verwoorde na afloop van de wedstrijd: “We hebben weliswaar gewonnen, maar deze zege heeft door die kaarten wel een zwart randje gekregen”

Baardwijk bezet nu nog steeds de 6e plaats in de competitie. Tijdens de winterstop gaat de selectie zoals ieder jaar op trainingskamp om na de winterstop de competitie te vervolgen op zondag 28 januari 2018 met een uitwedstrijd in Udenhout tegen SVSSS.