Nieuwe hoofdtrainer Pierre van Berkel wil met S.S.C.’55 terug naar de subtop in 3e klasse

Foto: SSC'55

Pierre van Berkel wordt met ingang van seizoen 2018/2019 de nieuwe hoofdtrainer van S.S.C.’55. Afgelopen week legde het bestuur de 51-jarige trainer uit Helvoirt voor volgend seizoen vast. Van Berkel is nu nog trainer bij zondag derdeklasser SVSSS uit Udenhout.

Van Berkel gaf eerder dit seizoen al te kennen te vertrekken bij SVSSS. De stap van de zondag naar de zaterdag is niet meer dan een logische, blijkt uit de woorden van de coach. “Toen ik van 2010 tot en met 2012 trainer was van RWB oefenden we weleens tegen zaterdagamateurs. Dat wekte toen al mijn interesse. Ik ga vaak bij zaterdagwedstrijden kijken, zo zag ik dit seizoen de derby SV Capelle tegen S.S.C.’55 en Olympia’60 tegen S.S.C.’55”.

Toch bleef Van Berkel na RWB nog enkele jaren actief op zondag. Met Hilvaria (van 2012 tot en met 2015) pakte hij periodetitels en eindigde hij twee keer als derde. In zijn enige seizoen bij WODAN (2015-2016) eindigde hij als tweede en pakte hij ook een periodetitel.

Uit een aantal goede kandidaten heeft S.S.C.’55 gekozen voor een ervaren trainer die aangeeft niet alleen te komen voor het eerste maar voor de gehele club. Een trainer die veel arbeid vraagt van zijn ploeg en door een goede teamspirit resultaat nastreeft.

Van Berkel omschrijft zichzelf als een trainer die graag met jonge spelers werkt en aanvallend en verzorgd voetbal wil spelen. Maar het belangrijkste: “Willen winnen. De mensen die komen kijken moeten een ploeg zien die vol passie voor de overwinning gaat. Zoals PSV onlangs tegen Ajax speelde, dat zal je mijn ploeg niet zien doen.”

Van Berkel woont in Helvoirt. Hij is manager bij een installatiebedrijf, heeft twee voetballende zoons (een bij SVSSS en een bij Zwaluw VFC) en is getrouwd met Sandra.

Het bestuur ziet de samenwerking met Pierre met vertrouwen tegemoet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen