R.W.B. geeft TSC lesje in efficiency

RWB vertrok zondag naar Oosterhout met de wetenschap dat het vorige week met 0-3 ruim had verloren van koploper JEKA.

In Oosterhout stond wederom een van de topploegen van de 3e klasse B op het programma en in dit geval moest RWB het doen zonder thuisvoordeel. In twee opzichten was het een zware wedstrijd, TSC is niet voor niets de winnaar van de 1e periode en het veld van Oosterhout was zacht en door het natte weer van afgelopen week een aanslag op de conditie. Met beide elementen wist RWB deze middag echter wel raad, het stroopte de mouwen op en gaf TSC weinig ruimte.

TSC oogde sterker doordat het veelal speelde op de helft van RWB, buiten wat halve kansen en twee vrije trappen had het kunnen scoren maar RWB was aan de andere kant van het veld zeker zo gevaarlijk. Na 25 minuten spelen legde RWB een aanval uit het boekje op de grasmat. Van achteruit werd met goed voetbal via zes schijven op links Koen van Baardwijk bereikt, deze leverde een prima assist af op Kevin Remie, die zonder dat TSC de bal geraakt had de openingstreffer aantekende. De 0-2 van RWB was een weggevertje van de verdediging, Kevin Remie kreeg ruim baan en kwam alleen voor keeper Yannick Millenaar, toen deze achteruit ging lopen was het voor Kevin Remie een fluitje van een cent om met een geplaatst schot de 0-2 te scoren. Net voor rust passeerde Koen van Baardwijk de gehele verdediging van TSC en maakte bij de afronding geen fout, RWB mocht dus met een ruime 0-3 ruststand genieten van de thee.

Ondanks deze voorsprong was RWB nog niet echt gerust op de goede afloop, zeker niet toen snel na rust TSC uit een gemakkelijk gegeven penalty 1-3 scoorde. TSC bleef aandringen maar met extra verdedigende frisse krachten in de personen van Sam Klijberg, Peter van Beek en Paul van Oudhuizen bleef het overeind. Toen Kevin Remie in de 67e minuut zijn hattrick volmaakte en 1-4 aantekende was de wedstrijd wel gespeeld. De 2-4 in de 80e minuut kwam te laat om het RWB nog echt moeilijk te maken.

Volgende week zondag, 10 december, staat op Sportpark De Gaard de thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot Waspik op het programma.
Vv Waspik zal er op gebrand zijn om de punten mee terug te nemen naar Waspik. Zeker als je weet dat Ruud van den Heuvel, vorig jaar nog trainer van Waspik, nu de trainer is van RWB.