Tachos Dames 3 is klaar voor het nieuwe handbalseizoen!

Foto: Tachos

Wanneer je Maaike van Rooij, speelster van het team Tachos dames 3 vraagt om terug te blikken op afgelopen handbalseizoen geeft ze een kort, maar krachtige samenvatting: “We hebben een goed, positief seizoen achter de rug!

Al jaren op rij eindigen we op de tweede plaats. Ook spelen we al jaren tegen vrijwel dezelfde tegenstanders én bestaat ons team voor een groot gedeelte uit dezelfde spelers. Wij zijn een team dat houdt van continuïteit kun je wel zeggen”. Echter waren de dames niet voorzien van een coach afgelopen seizoen en werd er op trainingsavonden meegetraind met de dames A van Tachos.

In het huidige seizoen 2017-2018 is er zeker wel één groot verschil te benoemen. Dames 2 is namelijk verandert in dames 3! Even wennen aan de nieuwe naam, dat wel, maar verder blijft ook dit seizoen de invulling van het team vrijwel ongewijzigd. Eugenie, Colette, Suzan, Femke, Maaike, Janneke, Noortje en Esther zullen wederom met veel inzet en enthousiasme ieder weekend het handbalveld betreden. Aanvulling komt er dit jaar van Claudia, een oude bekende die weer terugkeert en Marieke (jonkie van het stel) die overkomt vanuit Dames 4. Helaas is speelster Noortje dit seizoen genoodzaakt te stoppen vanwege een vervelende blessure, maar zij heeft nu de taak van teambegeleider op zich genomen en blijft zo nog goed betrokken bij het team. Last but not least heeft ook Rina van Loon zich toegevoegd aan de vrolijke club dames en inmiddels bestaat het team nu uit meer dan 200 jaar handbalervaring.

Leuk om te vermelden is dat sommige dames al meer dan 20 jaar samen op het handbalveld staan! Verder heeft Anja van Hout voor dit seizoen de taak van coach op zich genomen. Dames 3 komt dit jaar uit in een andere poule, wat een leuke verandering brengt na al die jaren tegen vrijwel dezelfde tegenstanders te hebben gespeeld. Dat zij zich door deze verandering niet uit het veld laten slaan kwam sterk naar voren in het oefenprogramma wat veelbelovend verliep. Van de vier gespeelde oefenwedstrijden werden er drie dik gewonnen en één gelijkgespeeld. Een goede voorbode voor de competitie! Maaike: “De doelstelling voor dit seizoen: veel winnen met een dosis enthousiasme en fanatieke inzet, maar we hoeven niet perse kampioen te worden. Lief en leed wordt samen gedeeld en dat vinden wij het allerbelangrijkste in ons team”. Helaas is het team dit seizoen nog niet voorzien van een trainer. Dus mocht je interesse hebben om een fanatiek, maar super gezellig team training te geven stuur dan een mail naar [email protected]