Waalwijkse schoolhandbaltoernooi wederom groot succes

Sportpark De Gaard was afgelopen woensdag het decor van het jaarlijkse Schoolhandbaltoernooi. Maar liefst 470 fanatieke scholieren van basisscholen uit de Gemeente Waalwijk streden om de naam van hun school hoog te houden.

Handbal is de uitgelezen sport om te laten zien dat samenwerken erg belangrijk is en het spel gaat gepaard met veel passie en dynamiek. En dit was zeker terug te zien op de velden! Na een sportieve middag gingen er uiteindelijk een aantal teams vandoor met een beker. De eerste winnaar was groep 3/4 van de Pater van der Geld school. Daarnaast vond er een zinderend spannende finale plaats tussen twee teams van Basisschool Hoef/Hugo, waarbij IJsland als winnaar uit de bus kwam. Basisschool Besoyen ging er twee maal met de eerste plaats vandoor. In de categorie meiden en de categorie groep 7/8 lieten zij zien de sterkste te zijn.

Het is een prachtige ervaring om zoveel enthousiaste jongeren te zien sporten. Vrijwilliger en tevens voorzitter van de Waalwijkse Handbal Vereniging Tachos, Nico Klerx, kijkt met trots terug op de 18e editie. “Het is geweldig om te zien hoe fanatiek de kinderen zijn tijdens het handballen. Zelfs jongens die actief zijn bij een voetbalvereniging laten tijdens dit toernooi prachtige handbalkwaliteiten zien. En dat is juist ook waar de sport voor staat, want handbal is geschikt voor iedereen en bovendien goed te combineren met een andere sport, zoals voetbal!” De combinatie van deze twee sporten zorgt bij kinderen voor een goede reactiesnelheid en behendigheid.

Tachos Waalwijk heeft een belangrijke inbreng bij de organisatie van dit toernooi. Zo zijn er in de voorbereidingen, maar zeker ook op het toernooi zelf, veel vrijwilligers van de vereniging actief. Daarnaast zijn er ook veel sponsoren die het toernooi een warm hart toedragen. Klerx: “Fantastisch hoe veel vrijwilligers en sponsoren betrokken zijn bij het Schoolhandbaltoernooi. Zonder hen zou het toernooi niet kunnen plaatsvinden dus een compliment is zeker op zijn plaats!” De vereniging is blij dat dit toernooi de handbalsport een stevige impuls geeft en hoopt van harte dat er jongens of meiden zijn die enthousiast zijn geworden voor bijvoorbeeld een proeftraining.

Dus sta jij na je deelname aan het Schoolhandbaltoernooi te trappelen om te gaan handballen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] voor meer informatie.

Reacties