R.W.B. gekozen als mogelijke trainingslocatie Women’s UEFA 2017

Foto: RWB

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. EURO 2017 voor Vrouwen wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe.

De speelsteden zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Tilburg. De openingswedstrijd vindt 16 juli 2017 plaats in Utrecht (18.00 uur, Nederland – Noorwegen) en de finale is 6 augustus 2017 in Enschede.

Recent heeft voetbalvereniging RWB van de KNVB bericht gekregen dat Sportpark De Gaard samen met het hotel waaraan het gekoppeld is goedgekeurd is als mogelijke trainingslocatie. Getraind gaat er worden op één van de grasvelden van Sportpark De Gaard die normaal gesproken dan in onderhoud zijn.

Door één van de grasvelden al begin mei vrij te geven voor onderhoud heeft RWB van de Gemeente Waalwijk en Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V., die het onderhoud verzorgt, de volledige medewerking gekregen. Landen die mogelijk bij RWB zouden trainen zijn IJsland, Nederland, Engeland en de winnaar van Poule C. Of één van deze landen naar Waalwijk komt is afhankelijk van de resultaten in de eerste ronde. De landen die in de tweede ronde in Tilburg gaan spelen mogen zelf bepalen of ze vanaf de locatie waar ze verblijven willen verkassen naar Waalwijk.

Reacties