VV NEO’25 heeft geen geluk

Op stille zaterdag trad VV NEO’25 op het eigen Sportpark de Gaard aan voor een cruciale ontmoeting in de strijd tegen degradatie.

VV Asperen, dat tot op heden twee punten meer vergaarde dan VV NEO’25, moest deze middag het slachtoffer worden van een op revanche belust VV NEO’25: in Asperen werd op de openingsdag nog een gevoelige nederlaag geleden. Zowel de equipe van Antoin van Pelt als die van Ton Blom weten na de winterstop nog niet op stoom te komen: beide ploegen voetbalden slechts 5 schamele punten bij elkaar. Bij VV NEO’25 ontbrak Nick van Gils vanwege een schorsing.

De Molendijk Pupil van de Week gaf omstreeks half drie het goede voorbeeld aan de hoofdmacht van VV NEO’25 door Dennis Rooijakkers te passeren. In een onderhoudende eerste helft was het door de strakke wind over het hoofdveld lastig voetballen voor beide teams. Het waren de bezoekers die het initiatief in handen hadden en makkelijker combineerden. Verdedigend stond VV NEO’25 solide en werd weinig weggegeven. De eerste doelpoging kwam op naam van Ruud van Dongen: zijn schot belandde in de handen van Rooijakkers. Niet veel later trof Julian Vos met een snoeihard schot de vuisten van Rooijakkers. VV Asperen speelde na een snelle combinatie de gevaarlijke Gerald Breider vrij in het Sprangse strafschopgebied. Een prima optreden van Melvin van Maastrigt maakte dit doelgevaar onschadelijk. Tegen het halfuur kreeg de wedstrijd een doelpunt dat het niveau van het schouwspel oversteeg: Jorn van Meeuwen nam het leder vanaf de rand van het strafschopgebied ineens op de volley. Met uiterste precisie verdween het speeltuig tegen de binnenkant van de doelpaal in het Sprangse doel. Een fikse domper voor VV NEO’25, dat in het vervolg de schroom meer van zich afgooide. Dit resulteerde op slag van rust in een levensgrote kans. Na goed doorzetten van Jordy Rosenbrand vuurde Julian Vos op doel. Waar VV Asperen het geluk had dat de poging van Van Meeuwen via de binnenkant van de paal binnensloeg, zag Vos zijn poging via de doelpaal terug in het veld caramboleren.

Na de thee ging VV NEO’25 met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. In de tweeënvijftigste minuut leek VV NEO’25 loon naar werken te krijgen. Een vallende kopbal van Tom Tanghe werd door Jordy Rosenbrand tot doelpunt gepromoveerd. Arbiter Van Bleek, die deze middag niet kon terugkijken op zijn beste wedstrijd van het seizoen, oordeelde dat Rosenbrand zich in buitenspelpositie bevond. Een merkwaardige beslissing, daar de Asperense assistent Collé, die menig VV NEO’25 aanval met een dubieus vlagsignaal onschadelijk maakte, ditmaal geen buitenspel en/of overtreding had geconstateerd. VV NEO’25 nam meer risico’s waardoor achterin meer ruimte weggegeven werd. Kevin Akkermans hield VV NEO’25 met enkele puike reddingen in de wedstrijd. Vooral zijn reflex op een snoeiharde kopbal van Nick van der Zijden was subliem te noemen. De moegestreden Melvin van Maastrigt en Dave Uters werden vervangen door respectievelijk Timo Meijers en Koen Tanghe. Een leverstoot betekende dat Ruud van Dongen ook genoodzaakt was de strijd te staken. Zijn vervanger was Jesse Trapman. Een scrimmage voor het Asperense doel leidde ternauwernood niet tot een doelpunt. Met nog een kwartier te spelen leek Jordy Rosenbrand de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten. Op aanraden van Collé besloot Van Bleek voor de tweede maal deze middag een Sprangs doelpunt te annuleren. In de absolute slotfase leidde een taxatiefout in de VV NEO’25 achterhoede er voor dat Gerald Breider collega-aanvaller Nick van der Zijden in staat kon stellen voor de beslissing te zorgen: 0-2.

Beide ploegen schotelden het publiek deze middag geen beste partij voor. Met wat meer geluk had VV NEO’25 echter een beter resultaat kunnen boeken. Voor de strijd om de nacompetitieplaatsen is dit een hard gelach. Volgende week mag men op bezoek bij runner-up VV Sleeuwijk. In Sleeuwijk zal de wedstrijd onder de leiding staan van de heer Kuijpers en er zal om 15.00 uur afgetrapt worden. De jonge Sprangse ploeg kan alle steun van haar supporters hard gebruiken in de bikkelharde degradatiestrijd.

Reacties