Nationale Straatvoetbaldag 2017 in Waalwijk

Foto:

Op vrijdag 5 mei wordt de Nationale Straatvoetbaldag gehouden in het centrum van Waalwijk. Er kunnen zich jongensteams en meisjesteams inschrijven in de leeftijdscategorieën van 13 t/m 15 jaar en van 16 jaar en ouder.

De Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) heeft 5 Mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag, als symbool voor vrijheid, respect, samenspel en plezier. Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen en worden in alle deelnemende gemeenten voorrondes georganiseerd. Hierin strijden teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Op deze landelijke finale zullen ruim 100 teams uit heel Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2017’ in haar / zijn leeftijdscategorie.

Inschrijven

Teams moeten zich digitaal inschrijven via de site van de Straatvoetbalbond Nederland op www.svbn.nl/aanmelden/. Een team moet uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers bestaan. Verder moet ieder team een begeleider hebben met een leeftijd van minimaal 20 jaar. Er zijn geen kosten verboden aan deelname.

De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en vinden plaats op het Raadhuisplein dat gelegen is in het centrum van Waalwijk. Op het plein ook vinden verschillende activiteiten plaats zoals: workshops graffiti, en diverse demonstraties breakdance, street basketbal en straatvoetbal door Nelson de Kok. Een diskjockey zorgt voor de muzikale omlijsting en rapper T.O. sluit het evenement af met een spetterend optreden.

Deze Nationale Straatvoetbaldag wordt georganiseerd door de Straatvoetbalbond Nederland in samenwerking met de gemeente Waalwijk en team buurtsportcoaches.

Reacties