RKC op jacht naar drie punten tegen Almere City

Foto: RKC Waalwijk

Na de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo afgelopen vrijdag mag RKC voor de tweede keer binnen vier dagen het eigen Mandemakers Stadion betreden.

Na de nederlaag tegen de promovendus moet er vanmiddag gewonnen worden om uitzicht te houden op de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. Drie punten is voor RKC het enige dat telt. Die zullen behaald moeten worden tegen Almere City, dat na de overwinning tegen Jong FC Utrecht te vinden is op de zevende plaats.

Het einde van de competitie nadert en dat betekent natuurlijk ook dat alle play-off plekken weer worden verdeeld. RKC staat, na de nederlaag tegen VVV, op de elfde plaats waarvan het nog maar de vraag is of deze plek recht geeft op deelname aan play-offs. En gezien het programma kunnen de Geelblauwen alle steun gebruiken om deelname toch te bewerkstelligen. Na de thuiswedstrijd tegen Almere City krijgt het alleen nog Fortuna Sittard op bezoek. De Waalwijkers moeten ook flink aan de bak in de twee resterende uitwedstrijden tegen SC Cambuur en MVV Maastricht. Vier wedstrijden, vier finales om een ticket te bemachtigen voor die felbegeerde play-offs. Laten we hopen dat RKC deze laatste serie van vier wedstrijden goed kan starten vandaag tegen Almere City en met een overwinning van het veld kan stappen.

De bezoekers uit Almere lijken af te stevenen op deelname aan de felbegeerde play-offs en dus kans op promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Jack de Gier startte nog moeizaam met één overwinning in de eerste zes wedstrijden maar boekten daarna maar liefst acht overwinningen op rij. Deze sterke fase van De Zwarte Schapen hebben de basis gelegd voor waarschijnlijke deelname aan de play-offs. De huidige vorm van Almere City is prima te noemen. Er werd zes keer op rij niet verloren, totdat het vorige week naar Venlo afreisde om het op te nemen tegen VVV. Daar werd met 3-2 verloren. Vrijdag werd er met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht.

Eerder dit seizoen leed RKC een dikke nederlaag in het Yanmar Stadion te Almere. Bij rust keken de Geeblauwen al tegen een 3-0 achterstand aan en ook in de tweede helft moest keeper Williams de bal drie keer uit het net halen. Door goals van Roel van de Sande en Pieter Langedijk werd het uiteindelijk 6-2. De vorige editie in het Mandemakers Stadion werd wel winnend afgesloten door ons RKC. Arsenio Valpoort was de grote man met drie doelpunten. Voor Almere City scoorde Mamedov waardoor er een eindstand van 3-1 op het scorebord stond.

Reacties