RKC en Almere delen de punten dankzij zeer curieus doelpunt (video)

Foto: RKC Waalwijk

Op tweede paasdag heeft RKC in de slotfase een punt gepakt tegen Almere City.

De mannen van Peter van den Berg keken na ruim een uur spelen tegen een 0-1 achterstand aan, dankzij een doelpunt van oud-RKC’er Rick ten Voorde, maar maakte in de 84ste minuut gelijk via Langedijk, al was de manier waarop merkwaardig te noemen (zie video)

In de slotfase creëerden beide ploegen nog kansen maar een doelpunt leverde dit niet meer op waardoor RKC nog altijd te vinden is op de elfde plaats. Vrijdag wacht de verre uitwedstrijd in Leeuwarden, tegen SC Cambuur.

In het zonovergoten Mandemakers Stadion waren de eerste hachelijke momenten voor de neus van Tamati Williams. Ahannach schoot naast en na een scrimmage in de zestien kon Ten Voorde net niet afdrukken. De eerste Waalwijkse kans was voor Lazic. Na een uitstekende één-twee met Langedijk kwam de rechtsbuiten vrij voor Kramer, maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na twintig minuten was het wederom Ahannach die kon uithalen, maar net als bij zijn eerste poging kon Williams de bal naast kijken. Al met al was het een openingsfase die grossierde in duels op het middenveld, maar nog niet in grote kansen voor één van beide ploegen. Het was RKC dat, na een moeizame openingsfase, wat vaker op de helft van de tegenstander te vinden was en gevaarlijk werd via Voskamp, Greene en Langedijk, maar alle drie kregen ze de bal niet in het doel.

Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft schreeuwden de supporters van RKC om een penalty na hands van een Almere City verdediger. Scheidsrechter Mulder wuifde dit protest weg en zag hoe de bezoekers in de tegenstoot bijna op voorsprong kwamen. Het was dat Sno zich op het laatste moment voor het schot van Ten Voorde gooide om verder gevaar te voorkomen. De mogelijkheid van oud RKC-er Ten Voorde was de grootste van de eerste helft. Verder waren kansen schaars en de eindpass bij zowel RKC als Almere was regelmatig te onzorgvuldig om de keepers aan het werk te zetten.

De tweede helft begon meteen met twee gevaarlijke schoten van afstand, maar zowel Rienstra als Ten Voorde schoten naast. Na 58 minuten zag Soufyan Ahannach RKC-goalie Williams te ver voor zijn goal staan en besloot daarom maar eens uit te halen vanaf de middenlijn. Een verraderlijk en spectaculair schot dat uiteen spatte op de deklat, waarmee RKC zwijnde. De gasten uit Flevoland hadden het betere van het spel wat leidde tot de openingstreffer. MacDonald dribbelde de zestien van RKC binnen en gaf de bal voor op Ten Voorde, die van dichtbij Williams kon verschalken.

RKC moest op jacht naar de gelijkmaker en was via Langedijk en Anderson dichtbij. Laatstgenoemde volleerde net naast terwijl Langedijk Kramer op zijn weg vond na een schot uit de draai. Met spitsen Van Sonsbeek en Van Eijma in de ploeg ging RKC over op de alles-of-niets tactiek. Zes minuten voor tijd werden de aanvallende intenties beloond met de gelijkmaker, al was deze zeer curieus. Almere City-keeper Kramer keek met de bal aan de voet naar Van Sonsbeek, die op de grond lag. Langedijk was wel bij de les en snoepte de bal af van de goalie, om vervolgens in een leeg doel binnen te tikken. De goal gaf de Geelblauwen vertrouwen en in het slot van de wedstrijd werd de jacht naar de overwinning gestart. Rienstra schoot net naast en enkele scrimmages voor het doel van Kramer vielen niet goed. Aan de andere kant schoot Mac-Donald nog in de handen van Williams en moest laatstgenoemde nog handelend optreden toen de aanvaller even later wederom besloot uit te halen. In de allerlaatste minuut was Voskamp tot tweemaal toe dichtbij, maar zijn eerste poging ging naast en niet veel later werd de bal van de lijn gehaald.

Reacties