RKC Waalwijk hoopt VVV van promotie af te houden

Foto: RKC Waalwijk

Na een gelijkspel tegen FC Den Bosch en nederlagen tegen FC Volendam en De Graafschap gaat RKC vanavond op zoek naar een driepunter in het eigen stadion!

Door de mindere resultaten van de afgelopen weken zijn de Geelblauwen de koppositie in de vierde periode kwijt en zijn de punten hard nodig om zicht te houden op een play-off plek. Het zal vanavond moeten gebeuren op Mandfield Road, maar gemakkelijk zal het niet worden. RKC krijgt namelijk de koploper van de Jupiler League op bezoek; VVV-Venlo.

Als RKC met een overwinning van het veld wil stappen, dan zal het beter moeten dan afgelopen vrijdag. Op De Vijverberg was de Graafschap vanaf minuut één namelijk de betere ploeg en liep RKC achter de feiten aan. Al had het nog wel op voorsprong kunnen komen via Lazic, die de bal vanuit kansrijke positie verkeerd raakte waardoor de bal hoog over het doel van De Graafschap keeper Bednarek vloog. Toch hing een voorsprong voor De Graafschap in de lucht en die kwam er ook. Sterker nog, bij rust stond RKC met 3-0 achter dankzij Van der Hurk, Parzyszek, en Diemers. In de tweede helft werd RKC ook maar één keer gevaarlijk via Benson, die van dichtbij de bal echter op Bednarek schoot. Tamati Williams zorgde er aan de andere kant voor dat een echte monsterscore uit bleef. Toch viel er nog één treffer. Parzyszek bepaalde de eindstand op 4-0.

De bezoekers uit Venlo lijken af te stevenen op het kampioenschap en dus promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Maurice Steijn startte nog moeizaam met drie nederlagen in de eerste zeven wedstrijden maar verloor tussen 15 oktober en 17 maart maar één wedstrijd en boekte maar liefst zestien overwinningen. Daarmee werd het fundament gelegd voor het derde kampioenschap in de huidige Jupiler League, want met een voorsprong van acht punten op naaste belager Jong Ajax, lijkt dat niet meer fout te gaan. Afgelopen vrijdag won de koploper thuis met 3-2 van Almere City, nadat het twee keer op rij had verloren van FC Dordrecht en NAC Breda. Door de ontwikkelingen in de competitie, waarin Jong Ajax en Jong PSV niet kunnen promoveren en de eerste ‘ directe promotie belager’ SC Cambuur op forse afstand staat, kunnen de Venlonaren zich bij winst tegen RKC verzekeren van Eredivisie voetbal volgend seizoen.

Eerder dit seizoen kreeg RKC te maken met een VVV-Venlo in topvorm en dat was te merken in Stadion De Koel. Nadat Post de thuisploeg op voorsprong bracht mocht RKC toch lang blijven hopen op een punt. Maar twintig minuten voor tijd maakte Seuntjens de 2-0 waarna de lijstaanvoerder nog uitliep, dankzij doelpunten van Van Crooy en Opoku, naar een 4-0 overwinning. De laatste editie in Waalwijk werd gewonnen door de Geelblauwen. Het werd een wedstrijd met een hoofdrol voor Maikel Verkoelen, die een eigen doelpunt maakte en zorgde voor de winnende 2-1. De gelijkmaker namens RKC kwam toen van de voet van Yildirim.

Reacties