RKC strijdend ten onder tegen VVV-Venlo

Foto: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich in de absolute slotfase gewonnen moeten geven tegen koploper VVV-Venlo. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd tekende Clint Leemans via een vrije trap voor de 1-2. In een spannend duel, waarin de eerste helft voor de Limburgers was maar de tweede helft voor RKC, stelde VVV met de zege uiteindelijk ook Eredivisie voetbal veilig.

De bezoekers, gesteund door een vol uitvak, begonnen gretig aan de wedstrijd en hadden het meeste balbezit. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet. Sterker nog, het eerste gevaar kwam van RKC. Sno veroverde de bal op het middenveld en gaf een prima pass op Anderson. De Schotse nummer 10 van RKC kon vanaf de rand van de zestien uithalen maar zijn schot kon worden gekeerd door VVV-keeper Van Crooij.

Niet veel later werd de koploper van de Jupiler League voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Sleegers werd met moeite gekeerd door Williams, waarna de rebound van Seuntjens van de lijn werd gehaald door Greene, die zelf even later van ruime afstand naast schoot. Naarmate de wedstrijd vorderde werd VVV sterker en moest Williams binnen één minuut handelend optreden op pogingen van Seuntjens en Röseler. Ook Misidjan werd gevaarlijk uit een vrije trap van Leemans maar de rechtsback van de Limburgers tikte de bal naast het doel van Williams. RKC kwam na een redelijke start niet meer aan voetballen toe en het was wachten op de voorsprong van VVV.

Zo kon Sleegers, na een misser van Ndefe, alleen op het Waalwijkse doel af, maar hij schoof de bal naast. Niet veel later kwam de rechtsbuiten van de Venlonaren wederom in kansrijke positie. Maar ook dit keer kon Williams de bal naast kijken. In de 37ste minuut kreeg VVV de grootste kans op een voorsprong. Sno haalde Van Crooij neer in de eigen zestien en scheidsrechter Kamphuis legde de bal op de stip. Leemans benutte dit buitenkansje door Williams de verkeerde hoek in te sturen waardoor RKC tegen een terechte achterstand aan keek. Na het doelpunt ging VVV vrolijk door met aanvallen, wat leidde tot een grote kans voor Sleegers, die de bal bij de tweede paal net naast kopte. RKC had weinig te vertellen in de eerste helft en mocht blij zijn dat het met een nipte achterstand de kleedkamer in ging.

RKC kwam beter voor de dag aan het begin van de tweede helft en dat leidde al snel tot een mogelijkheid voor Anderson. Na een pass van Benson was hij dicht bij de gelijkmaker maar de keeper lag goed in de weg om een doelpunt te voorkomen. In de 55ste minuut kreeg ook RKC een penalty na een overtreding op Anderson. Voskamp ging achter de bal staan en hij werkte de bal in het doel waardoor beide ploegen na 55 minuten spelen weer op gelijke hoogte stonden. VVV probeerde zich snel te herstellen van de tegentreffer en werd vlak na de goal van Voskamp gevaarlijk via Post. Maar het schot van de captain zeilde over het doel van Williams.

Mede door een, op het eerste oog, ernstige blessure voor aanvaller Hunte gebeurde er weinig, waardoor er weinig kansen te noteren waren voor zowel RKC als VVV. Enkel Voskamp had een goede kans om een tweede treffer te noteren. Alleen schoot de spits vanuit de draai naast het doel van de Limburgse goalie. VVV had veel meer moeite om door de Waalwijkse defensie te komen dan in de eerste helft en werd creëerde, op het schot van Post na, weinig. RKC kwam daarentegen vaker voor het vijandelijke doel in vergelijking met het eerste bedrijf, maar heel druk kreeg keeper Van Crooij het ook niet.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam VVV dan toch weer op voorsprong. Leemans mocht aanleggen voor een vrije trap en verschalkte Williams in de lange hoek. In de blessuretijd, die door de blessure van Hunte zeven minuten duurde, kregen Voskamp en Anderson nog kansen op de 2-2 en verzuimde invaller Zelalem om de score nog hoger uit te laten vallen. RKC is door deze nederlaag gezakt naar de elfde plaats op de ranglijst en ontvangt aanstaande maandag Almere City.

Reacties