Drie winnende teams bij de afsluiting van RKC WaalWijkBattle 2016-2017

Na 15 speelronden en de nodige inhaalronden was het dan eindelijk zover, de afsluiting van de RKC WaalWijkBattle. Na ruim een half jaar bijna iedere zondagochtend in weer en wind te hebben gevoetbald, mochten de teams op zondag 9 april nog éénmaal naar RKC Waalwijk toe, ditmaal wel met een heerlijk zonnetje!

Rond de klok van 11.00 uur kwamen de zeven teams binnendruppelen in het voetbalstadion van RKC Waalwijk. Voor deze afsluiting stond de voetbaltechniek en behendigheid van de deelnemers centraal. Zo verzorgde Roel van de Sande, speler van het eerste elftal, een mooie techniektraining en werden bij de andere oefenvormen de balbehendigheid en het schot nogmaals onder de loep genomen. De middag werd afgesloten met enkele partijspellen aangezien dat natuurlijk altijd het favoriete onderdeel van de voetballers is!

Na een uur voetballen was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking, het moment waar een aantal teams lang op hadden gewacht. Vandaag ontvingen er maar liefst drie teams een eerste prijs, één team dat voor de winterstop had gewonnen en twee winnaars van de verschillende poules die in het voorjaar werden afgewerkt. Voordat de teams naar voren werden geroepen, was het eerst de beurt aan de scheidsrechters en teambegeleiders. Deze mensen stonden de afgelopen maanden klaar om de wedstrijden in goede banen te leiden en de deelnemers te coachen langs de zijlijn. Voor hun inzet werden ze letterlijk in het zonnetje gezet en daarnaast ontvingen zij een cadeaubon voor hun verdiensten.

Hierna was het eindelijk de beurt aan de deelnemers. Zelfs de teams die dit jaar net langs de prijzen grepen, ontvingen ook een medaille en een cadeaubon van het Soccerhome in Vlijmen. Voor team Landgoed Driessen had de organisatie nog een extra verrassing, zij kregen wedstrijdkaarten van RKC Waalwijk in de vorm van een troostprijs. Omdat zij alle wedstrijden hadden verloren maar toch iedere week hun uiterste best deden, wilde de organisatie hen graag bedanken met een kleine beloning. Tot slot was het de beurt aan de kampioenen van dit jaar. Als eerste mochten de spelers van Besoyen 1 hun prijs in ontvangst nemen. Zij waren de winnaars van de eerste seizoenshelft en mochten naast een beker ook medailles en wedstrijdkaarten in ontvangst nemen. Hierna waren team Meerdijk 1 en Besoyen 2 de gelukkige die het ‘podium’ mochten betreden. Meerdijk 1 werd in tegenstelling tot Besoyen 2 gemakkelijk kampioen in de voorjaarspoule. Het team van Besoyen 2 had namelijk een gelijk aantal punten, maar werden uiteindelijk toch de beste omdat zij een beter doelsaldo hadden opgebouwd.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooi voetbalseizoen van de RKC WaalwijkBattle en een geslaagde afsluiting. De spelers, begeleiders en scheidsrechters kunnen nu gaan genieten van hun welverdiende vrije zondag en wij hopen jullie volgend jaar weer terug te zien!

Reacties