R.W.B. pakt dik verdient punt in Hilvarenbeek

Foto: RWB

Na achtereenvolgens de beide koplopers TSC en Oosterhout gehad te hebben trof RWB met Hilvaria weer een ploeg uit het rechter rijtje. De van een griep herstellende spelmaker Koen van Baardwijk kon helaas niet starten. Keeperstrainer Gerben Kuijsten nam plaats onder de lat om vooral sturing en leiding te geven aan de defensie.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Het spel golfde op en neer en dit leverde voor beide doelen een aantal kansen op. Op slag van rust leek Hilvaria de thee op te kunnen gaan zoeken met een 1-0 voorsprong maar de geplaatste schuiver van de rechterspits van Hilvaria werd door Gerben Kuijsten vakkundig onschadelijk gemaakt. Ruststand 0-0.

In de tweede helft ontstond er vooral een spannend schouwspel waarin snel duidelijk werd dat zowel RWB als Hilvaria vol voor de drie punten gingen. Het was Hilvaria dat in de 55e minuut op voorsprong kwam. Topscoorder Joerie van Rijswijk werd met een steekpass weggestuurd en met een striemend schot opende hij de score (1-0). Met een aantal paracetamolletjes achter de kiezen werd vormgever Koen van Baardwijk in de 60e minuut toch nog ingebracht. De druk op de defensie van Hilvaria werd verder opgevoerd en dit werd in de 70e minuut uitbetaald met de verdiende gelijkmaker. De uitblinkende rechtervleugel verdediger Jon van de Kamp stoomde op rechts op en in een combinatie rondde hij zelf af door het leer snoeihard in de touwen te jagen (1-1).
RWB rook bloed en creëerde zich een aantal uitstekende kansen, maar met veel kunst en vliegwerk werd Hilvaria gered voor een achterstand. Ook de inzet van Dennis Timmermans in de 78e minuut kon nog maar net door een verdediger van de doellijn worden gehaald. Hierna werd RWB doelman Gerben Kuijsten nog eenmaal echt op de proef gesteld. In een één tegen één situatie met de spits van Hilvaria greep hij uitstekend in waardoor uiteindelijk na 90 minuten in de score geen verandering meer kwam. Eindstand 1-1.

Aanstaande zondag speelt RWB om 14.30 uur thuis tegen Right’Oh uit Geertruidenberg.

Reacties