Eindelijk weer winst voor SSC’55

Foto: Jan Caron

In november vorig jaar behaalde SSC’55 de laatste overwininning dit seizoen. Dat was in de thuiswedstrijd tegen dorpsgenoot NEO’25. Hierna volgden eerst vijf nederlagen en daarna drie gelijke spelen op rij. Een overwinning tegen het bezoekende Haaften zou voor de geel-zwarten afgelopen zaterdag dan ook geen overbodige luxe zijn.

De bezoekers beginnen voortvarend en reeds in de eerste minuut verschijnt verdediger Niek van Velzen voor het doel van Remco Steenbeek. De slappe inzet is een makkelijke prooi voor de SSC’55-goalie. Het sterk gehavende SSC’55 heeft veel inzet, maar komt slechts moeizaam in het spel. De thuisploeg mist door schorsingen en blessures maar liefst acht potentiële basisspelers.
Na een kwartier een mooie voorzet van Niek van Velzen, die via buitenkant paal naast het doel verdwijnt. In de 20e minuut een aanval van SSC’55 over links. Berry Donders wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna scheidsrechter van Heiningen een penalty toekent. Deze wordt strak ingeschoten door Kevin Knippels, 1-0. Haaften laat het er niet bij zitten en krijgt enkele goede kansen. Vijf minuten voor rust komt Thijmen Gerringa in vrije scoringspositie voor doelman Steenbeek, die de bal nog net met de voet kan tegenhouden. In de laatste minuut voor rust is het toch de thuisploeg die tot scoren komt. Een mooie voorzet door Thijs Muilwijk op Berry Donders die moeite heeft de bal goed voor de voeten te krijgen. Uiteindelijk belandt de bal bij Dirk Wittebol die met een hard schot 2-0 aantekent. Het vertoonde spel is zeker niet oogstrelend, maar SSC’55 legt toch wat beter spel op de mat dan een week eerder in de derby tegen NEO’25.

Kort na rust komt SSC’55 even goed weg als een uittrap door doelman Steenbeek op zo’n 40 meter wordt opgevangen en direct teruggeschoten op doel. De doelman moet zich inspannen om de bal te keren. Kort hierna is het Kevin Knippels, die goed werk verricht op het middenveld, die aan de andere kant vrij voor doelman Onink verschijnt, maar in zijn handen schiet. De tegenaanval levert voor SSC’55 wat gevaar op als Remco Steenbeek de bal verkeerd raakt, maar het loopt goed af voor de geel-zwarten. In de 20e minuut volgt een vrije trap voor SSC’55 die genomen wordt door Kevin Knippels. In de mêlee weet Dirk Wittebol de 3-0 binnen te knallen. SSC’55 trainer Arjen Dekkers geeft hierna enkele jeugdige wisselspelers wat speelminuten. Zowel Maarten de Jong als Derek Lagrouw worden ingebracht en ook de 17-jarige A-junior Amiel Reka mag zijn opwachting maken. Eerst is er dan nog een ver schot van Kevin Knippels op de lat. Daarna volgt het sausje op de pudding als Amiel Reka over rechts doorkomt en met een goed geplaatste schuiver 4-0 inschiet. Een prachtig debuut dat wordt bekroond met een mooi doelpunt.

Een verdiende overwinning voor de geel-zwarten die deze middag hebben aangetoond over een brede selectie te beschikken, die in staat is de achterdeur op slot te houden en op inzet en karakter de punten uit het vuur te slepen. Voor Haaften, dat aanvallend nog wel wat laat zien, maar verdedigend de nodige zwaktes kent, wordt de situatie in de onderste regionen steeds penibeler.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 in en tegen Asperen. Thuis verloren de geel-zwarten destijds met 2-6.

Reacties