Saaie derby eindigt doelpuntloos

Na twee zaterdagen zonder competitiewedstrijd mocht het keurkorps van VV NEO’25 op zaterdag 11 maart 2017 weer in actie komen. Voor VV NEO’25 stond de vierde en tevens laatste dorpenderby van het seizoen op het programma: plaatsgenoot SSC’55 kwam op bezoek op Sportpark de Gaard.

De bezoekers konden begin november een onverdiende overwinning op VV NEO’25 bijschrijven, maar wisten sindsdien geen wedstrijd meer in winst om te zetten. Aan VV NEO’25 zijde dateert de laatste overwinning ook uit november van het afgelopen kalenderjaar. Voor VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt was het opnieuw puzzelen geblazen, aangezien hij deze middag door uiteenlopende redenen niet kon beschikken over Kevin Akkermans, Timo Meijers, Giorgio Kerst, Melvin van Maastrigt, Kevin Leijtens en Angelo Kerst. Onder de lat was Arnold van Mersbergen terug te vinden, terwijl de jongelingen Lars van Caem en Ramiro van de Leur voor het eerst aantraden tegen SSC’55.

In de beginfase liet SSC’55 het initiatief aan VV NEO’25 en kroop het ver terug op de eigen speelhelft. VV NEO’25 was echter nauwelijks bij machte om op een voetballende manier een weg naar het doel van Remco Steenbeek te vinden. Bij beide ploegen regeerde de angst om te verliezen, wat het spelpeil in deze derby zeker niet ten goede kwam. Na ruim een kwartier voetballen werd een forse overtreding van Ruud van Dongen met ‘slechts’ een gele kaart bestraft door arbiter Labeur. SSC’55 kreeg enkele vrije trappen aan de zijkant van het veld, maar hieruit ontstond geen doelgevaar. Pas na een half uur spelen viel de eerste grote mogelijkheid te noteren. Jordy Rosenbrand, die na weken blessureleed zijn rentree maakte, baande zich een weg door de vijandelijke verdediging en verscheen alleen voor doelman Steenbeek. De onfortuinlijke Rosenbrand zag het leder net opspringen toen hij de trekker over wilde halen, waardoor zijn poging naast de doelpaal verdween. Beide ploegen konden met de brilstand aan de thee.

Na de onderbreking was SSC’55 een fase de bovenliggende partij. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde doelkansen. Na een uur viel pas het eerste doelgevaar van SSC’55 te noteren: bij een poging van Erwin van de Hoven hoefde Arnold van Mersbergen niet handelend op te treden. Niet veel later kreeg Jordi Toes een opgelegde mogelijkheid, maar hij verzuimde de bezoekers op voorsprong te schieten. Jesse Trapman kwam vervolgens binnen de lijnen voor de moegestreden Ramiro van de Leur. In de laatste twintig minuten was het VV NEO’25 dat de klok sloeg. Eerst zag Jordy Rosenbrand een schot gekeerd worden door doelman Steenbeek, daarna kwam diezelfde Rosenbrand millimeters tekort om een voorzet van Lars van Caem tot doelpunt te promoveren. Jesse Trapman bracht Nick van Gils in stelling om de openingstreffer aan te tekenen. Arbiter Labeur besloot het discutabele vlagsignaal van zijn assistent Verduijn over te nemen, waardoor Van Gils teruggefloten werd.

In de absolute slotfase werd een harde overtreding van Joey van Veldhoven op de Sprangse captain Tom Tanghe door arbiter Labeur terecht bestraft met een rode prent. Enkele minuten later kon ook Jordi Toes na een werkelijk schandalige overtreding op Julian Vos inrukken. Het consequente en gedecideerde optreden van deze jonge leidsman was een van de spaarzame hoogtepunten in een verder weinig verheffende wedstrijd. Voor VV NEO’25 was de resterende speeltijd te kort om het numerieke overwicht uit te buiten en na negentig minuten moesten beide ploegen zich tevreden stellen met één schamel punt.

Gezien de ongunstige resultaten op de andere velden was een overwinning voor VV NEO’25 vandaag broodnodig. Probleem bleek opnieuw het afronden van de mogelijkheden: voor de vierde wedstrijd op rij werd het vijandelijke doel niet gevonden door de voorwaartsen. Volgende week zal er in Gorinchem een bezoek worden gebracht aan het hooggeplaatste SVW. Op Sportpark Molenburg zal om 15.00 uur worden afgetrapt en de leiding zal in handen zijn van de heer Quinten.

Reacties