R.W.B. had meer verdiend tegen Oosterhout

Foto: Alexander de Peffer

Aan het einde van de wedstrijd stond RWB in de thuiswedstrijd tegen Oosterhout zonder punten maar had op basis van de gehele wedstrijd meer verdiend.

Voetbal gaat echter nog steeds om wie de meeste doelpunten maakt en dat is iets wat RWB in de thuiswedstrijd tegen Oosterhout verzuimde. RWB begon hoopvol en kwam al snel op een 1-0 voorsprong, een harde voorzet werd door de keeper van Oosterhout omhoog gebokst en kwam weer terug in het 5 meter gebied. Jock Bergmans was er daarna als de kippen bij om de bal achter de doellijn te werken.

Voor Oosterhout, wat rustig aan de wedstrijd was begonnen, het sein om meer energie in de wedstrijd te leggen waardoor RWB teruggedrongen werd. Oosterhout kreeg daarmee wat kansen en kwam na een half uur spelen weer op gelijke hoogte. De beste kansen om bij rust met een voorsprong de thee op te zoeken waren voor RWB. Net voor rust kwam de bal twee keer meteen achter elkaar in de 16 meter voor de voet van een RWB-er maar een voorsprong leverde het niet op.

Na rust golfde het spel over en weer en ontstond er een duel tussen twee ploegen die beide ook de nodige kansen creƫerden.
Voor het publiek was het daardoor een aantrekkelijk duel en werd het gaandeweg de tweede helft steeds duidelijker dat degene die zou scoren ook waarschijnlijk de punten op kon strijken. Doelpunten maken is echter het probleem bij RWB, er werd hard gewerkt, kansen gecreƫerd maar niet gescoord door RWB. Wel aan de andere kant want Oosterhout beschikt nou eenmaal wel over scorend vermogen en maakte een kwartier voor tijd de 1-2. RWB bleef daarna knokken voor een beter resultaat kreeg met invaller Kevin Remie ook nog een kans maar het mocht maar niet lukken, in blessuretijd strooide Oosterhout nog wat extra zout in de wond en bepaalde de eindstand op 1-3.

Volgende week staat voor RWB een uitwedstrijd op het programma en speelt het in Hilvarenbeek tegen Hilvaria.

Reacties