In de spotlight: HV Tachos DS2

Foto: Tachos

Zoals iedere week zet Handbalvereniging Tachos uit Waalwijk een team in de spotlights. Deze week is het de beurt aan het team dames senioren 2.

DS2 van Tachos weer in de top van de competitie!

Ook dit seizoen is het de vrouwen weer gelukt om in de top van de competitie mee te draaien. Dit ervaren en gedreven team wil altijd winnen! En dat zie je nu, aan het einde van de competitie in de Tweede Klasse Brabant, terug. De kans dat ze eindigen op een verdiende tweede plek is in zicht!

Donkerrode konen

Op woensdagavonden traint het team met veel overgave onder de bezielende leiding van Brigitte Blijlevens, samen met de Junioren A. Een fantastische combinatie! De A junioren leren van het spelinzicht en de ervaring van de senioren en andersom rennen de ervaren dames hun konen donkerrood. Een vrouw is op haar 18e nu eenmaal sneller dan op haar 40e!

Even voorstellen

Het team bestaat uit een aantal oude rotten in het vak en uit een paar jonkies. We stellen ze even aan u voor: op de linkerhoek staat de aanvoerder van het stel: de altijd snelle Suzan van Iersel met naast haar de linkeropbouwers Collette Oomens en Janneke Damen. Die twee hebben nog nooit van een pijngrens gehoord en geven zowel in de aanval als in de dekking werkelijk alles. De technisch begaafde spelverdeler is Maaike van Rooij. Zij houdt altijd het overzicht en kan met een balletje toveren zoals Nycke Groot! Aan haar rechterzijde staat de topscoorder; Eugenie van der Heijden. Deze linkspoot gooit zó scherp dat de keeper de bal vaak alleen maar gehóórd heeft, van zicht is geen sprake. De linker- en rechterhoeken worden wisselend ingevuld door Debby Hesselberth, Julie Schalken en Sannie van der Linden, de jonge garde van het team. Ook dat zijn harde werkers die iedere wedstrijd alle zeilen bijzetten.

Als kers op de taart staat Noortje Hörmann-Segeren op de cirkel. Deze gracieuze ballerina maakt met prachtige pirouettes de fraaiste doelpunten. En de basis van de dekking wordt gevormd door Femke van Vliet en Indy Maas. En dan hebben we nog Esther van Hoof. Een bescheiden speelster die dat helemaal niet hoeft te zijn, want zij kan op alle posities waanzinnig uit de voeten. Femke keept al sinds ze kan lopen en dat weten de tegenstanders dan ook heel goed! Een echte tijger die ballen graag opvreet en de fraaiste break-outs kan gooien. Indy staat sinds vorig jaar onder de lat, schuwt geen enkele bal en is een echte penalty-killer.

Samen staan we sterk

Bij DS2 willen ze altijd winnen. Of het nou een oefenwedstrijdje is of een belangrijke competitiewedstrijd. En die inzet is terug te zien in het resultaat. Een team waar, naast de zoete smaak van de overwinning, ook hele hechte vriendschappen zijn ontstaan. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Bruiloften worden bezocht, baby’s worden bewonderd, verdriet over blessures of van persoonlijke aard worden met elkaar gedeeld. Maar bovenal hebben de dames vreselijk veel lol samen.

We zoeken nog een coach!

U leest het; het is een fantastisch team, met een dito instelling. Dus als u verstand hebt van handbal en u vindt het leuk om ons te coachen…. Kom dan eens kijken op een woensdagavond. We trainen van 19.30 tot 21.00 uur in sporthal De Zeine. Plezier gegarandeerd!

Reacties