26e Maresia Duathlon & ATB evenement zeer succesvol

Zondag 12 maart vond rondom het clubhuis van TLV de Langstraat en de rijhal van de Paardenvriend in Waalwijk de Maresia Duathlon en het ATB evenement plaats.

Onder het genot van een heerlijk lente zonnetje waren er 5 startseries tussen 10.00 uur en 14.30 uur. Bij het ATB evenement zijn 60 deelnemers gestart en was Christiaan de Graaff uit Rijswijk degene die als 1e over de finish kwam na 25 km in 57.49 minuten. Bij de jeugdserie hebben Maresialeden Huib Stoop (6 km) en Marc de Buck (8 km) in hun categorie een mooie 2e plaats behaald.
Net na de middag is de jeugd Duathlon van start gegaan met diverse korte afstanden. Door alle jeugdleden is er gezellig gestreden om de ereplaatsen. Van het Maresia triathlonteam hebben Ruben van der Schuit, Mathé van Noorloos en Soo Yin van Noorloos een podiumplaats behaald.

Om half 2 was de aanvang van de lange wedstrijd over 8 km hardlopen, 20 km ATBen en nogmaals 4 km hardlopen. Het was een zwaar technisch parkoers met vele heuvels, bospaden en grasvelden. Het fietsparkoers lag er na een paar droge dagen redelijk goed bij. Met ongeveer 70 deelnemers was het een flink startveld om er een spannende wedstrijd van te maken. Uiteindelijk kwam als eerste Christiaan Solleveld over de finish in 1.42.55 uur. Bij de dames was het Laura Gorter die na 1.59.12 uur als eerste de finish bereikte.

Als laatste vond om half 3 de recreatieve korte duathlon plaats (4km-10km-2km) waar ook nog eens 40 deelnemers van start zijn gegaan. Zowel bij de lange als de korte wedstrijd was deelname als duo ook mogelijk.
Voor uitslagen en foto’s kun je kijken op de website www.tvwaalwijk.nl

Reacties