Derby NEO’25-SSC’55 onbeslist

Traditioneel staan wedstrijden tussen de dorpsgenoten NEO’25 en SSC’55 bol van strijd en spanning. Afgelopen zaterdag bevond het strijdtoneel zich in Sprang, waar beide ploegen elkaar bestreden op sportpark De Gaard. NEO’25 heeft de punten hard nodig, maar ook SSC’55 kan zeker niet achterover leunen.

In de beginfase is het even aftasten hoe de tegenstander in de wedstrijd zit en delen beide ploegen elkaar wat speldenprikken uit.
NEO’25 laat zien dat het er deze middag voor wil gaan en probeert met enkele fraaie aanvallen gevaar te stichten in de Vrijhoevense defensie. Een prima pass van Jordy Rosenbrand op Ramiro v.d. Leur eindigt in een buitenspel situatie in het strafschopgebied van SSC’55. Het spel golft op en neer, maar is, zoals wel vaker in derby’s het geval is, niet van hoogstaand niveau. In de 20e minuut een slechte uittrap door NEO’25 doelman Van Mersbergen, waardoor Joey van Veldhoven in schietpositie komt, maar hij raakt de bal verkeerd. Tien minuten later komt Jordy Rosenbrand in het bezit van de bal en met een lange rush vanaf de middellijn loopt hij zo op SSC’55 doelman Remco Steenbeek af. Verzilvering van deze opgelegde kans lijkt slechts een formaliteit, maar hij mikt de bal naast het doel. SSC’55 komt goed weg en mag zich in de handen wrijven dat de kleedkamer met een 0-0 ruststand kan worden opgezocht.

De tweede helft laat wat attractiever voetbal zien, waarbij beide ploegen er een schepje bovenop gooien en NEO’25 wat meer naar voren speelt. Wel is sprake van relatief veel onnodig balverlies, maar de spanning vergoedt veel. In de 20e minuut volgt een lange bal door Jordi Toes op Erwin van den Hoven, die de bal vanaf een kleine 25 meter in de verre hoek probeert te plaatsen, maar hierin niet slaagt en de bal naast het doel ziet gaan. Enkele minuten later is het de ingevallen Jeroen Kerstens die zich goed vrij speelt en de inlopende Jordi Toes bedient. Hij heeft de hoek voor het uitkiezen, maar toch weet hij het net niet te vinden en schiet naast. Na een halfuur spelen plaatst Arnoud Hoevenaar een hoge bal op Erwin van den Hoven. Hij kopt echter achterwaarts naast het doel. Direct hierna een tegenaanval waarbij Nicky van Gils een voorzet plaatst, die ternauwernood tot hoekschop kan worden verwerkt. Van beide kanten zien we veel strijd en de wil om te winnen, maar de nodige rust in het spel ontbreekt. Hierdoor ontstaan veel onzuiverheden. In de 35e minuut weet doelman Steenbeek een inzet van Jordy Rosenbrand met de voet te pareren en loopt daarbij een lichte blessure op. Hij kan de strijd wel vervolgen. Vijf minuten voor tijd grijpt Joey van Veldhoven met een gestrekt been te hard in en blesseert de tegenstander. De goed leidende, zeer jeugdige scheidsrechter Labeur toont hem resoluut de rode kaart. Enkele minuten later herhaalt hij dit voor Jordi Toes, die doortrapt op Julian Vos. Deze bestraffing wordt door menigeen als te zwaar beoordeeld, maar SSC’55 is genoodzaakt de wedstrijd met 9 man verder uit te spelen.

De wedstrijd eindigt in 0-0, wat gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag mag worden genoemd. NEO’25 komt met deze uitslag nadrukkelijker in de gevarenzone en SSC’55 heeft meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie, hetgeen leidt tot een vertekening in de stand, waardoor de onderste stippellijn op de ranglijst weleens dichterbij kan zijn dan nu wordt gedacht.
Aanstaande zaterdag staat voor SSC’55 op sportpark Van Wijlen de wedstrijd tegen Haaften op de rol.

Reacties