Prijzenweekend voor Waalwijkse Karatevereniging Itosu

Foto: Itosu

Op zaterdag 4 maart werden er in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Senioren gehouden. Op het onderdeel Kata (schijngevecht) was Karate-do Academie Itosu met een aantal leden aanwezig.

Het was Rick Sonnema die voor Itosu de finale bereikte waarna hij na een spannende en mooie finale helaas nipt verloor 3-2, maar terug kon kijken op een schitterende dag en het zilver mee naar huis kon nemen.

Zondag 5 maart ging een andere delegatie naar Terheijden voor het 2de Shotokan Toernooi in Terheijden: Mandy van Vugt, Demi Schoenmakers, Eva van der Velden, Richard van Vugt, Barry Koops en Edwin Kolff allen voor het onderdeel Kata (schijngevecht). Het was een traditioneel JKA Shotokan toernooi waarbij beoordeeld werd met punten. Mandy van Vugt moest als eerste aantreden en versloeg al haar tegenstanders en won glansrijk de finale waardoor zij verdient eerste werd. Demi Schoenmakers was in haar poule ook de sterkste en kreeg telkens de meeste punten waardoor ook zij eerste werd. Eva van der Velden verloor nipt voor het goud waardoor zij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Als laatste waren de drie heren senioren aan de beurt. Barry Koops maakte in zijn eerste kata helaas een fout en was daarna de weg kwijt waardoor er geen kans op een finaleplaats meer inzat. Richard van Vugt en Edwin Kolff lieten beide mooie kata’s zien en werden met een miniem verschil respectievelijk tweede en derde. Namens Karate-do Academie Itosu allemaal van harte gefeliciteerd!

Reacties

article
55922
Prijzenweekend voor Waalwijkse Karatevereniging Itosu
Op zaterdag 4 maart werden er in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Senioren gehouden. Op het
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20170306/prijzenweekend-waalwijkse-karatevereniging-itosu/
2017-03-06T08:51:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/03/06085016/20170304_113516.jpg
Nieuws, Sport