Groot succes voor Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk

Foto:

Op zaterdag 26 november reisde Itosu uit Waalwijk af naar Zoetermeer om deel te nemen aan de Nederlands kampioenschappen karate. Er werd 2 maal goud en 4 maal zilver binnengehaald voor Karate-do Academie Itosu!

De eerste successen waren te vieren in de categorie meisjes 10-11 jaar waar zowel Demi Schoenmakers als Zoë Freeth meededen. Zoë en Demi wisten overtuigend in hun eigen poule de finale te bereiken. Een mooie wedstrijd tussen de twee vriendinnen in de finale en de uitslag lag heel dicht bij elkaar maar het 3-2 voor Demi Schoenmakers. Demi mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen en Zoë kan tevreden zijn met een mooie 2e plaats.

Ook voor Eva van der Velden was er een succes. Eva deed mee in de categorie meiden 14-15 jaar en na vier goede voorrondes wist Eva knap de finale te bereiken. In deze spannende finale trok Eva helaas aan het kortste eind en verloor waardoor ze genoegen moest nemen met een mooie 2e plaats.

In de categorie -21 jaar heren was er wederom een dubbel succes voor Karate-do Academie Itosu Rick Sonnema en Gilano van Drunen namen deel in deze categorie en ook beiden lieten zien aan de tegenstanders dat zij bestemd waren voor het hoogste podium. Na diverse goede wedstrijden stonden beide karateka’s van Itosu verdient in de finale en net als bij Demi en Zoë was het de klapper van de dag.  Na deze mooie finale was Rick Sonnema net iets te sterk voor Gilano van Drunen en werd Rick Nederlands Kampioen en Gilano verdiend een mooie 2e plaats.

Een verrassend succes was er nog op het onderdeel Kumite waar Rick Sonnema sinds jaren weer eens eenmalig aan mee deed, Rick kwam uit in de categorie heren -84kg -21 jaar en wist hier een nog een mooi bevochten 2e plaats te behalen.

Mandy van Vught, Mink de Klein, Baran Dömnez en Renske Voets namen ook deel maar vielen helaas niet in de prijzen.

Demi, Zoë, Eva, Gilano en Rick van harte gefeliciteerd namens Karate-do Academie Itosu.

Lees ook:

 

Reacties

article
51259
Groot succes voor Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk
Op zaterdag 26 november reisde Itosu uit Waalwijk af naar Zoetermeer om deel te nemen
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20161129/groot-succes-karate-do-academie-itosu-waalwijk/
2016-11-29T10:14:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/11/29101134/20161126_142233_resized.jpg
itosu, karate
Nieuws, Sport