Samenwerking tussen Vaatchirurgen Bernhoven en Jeroen Bosch Ziekenhuis

18 jun , 18:58 Nieuws
jbz
DEN BOSCH - In de komende jaren zal het aantal patiënten met vaatproblemen in de regio Noordoost-Brabant naar verwachting met 10 tot 15% toenemen. Om deze patiënten in de toekomst kwalitatief hoogwaardige vaatzorg te kunnen blijven bieden, is het noodzakelijk om zorgprofessionals en middelen efficiënt in te zetten. Daarom gaan de vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en Bernhoven intensief samenwerken. Recent hebben zij de eerste stap gezet door een intentieverklaring te ondertekenen.

Kwaliteit Verbeteren

Vaatchirurg Bart Verhoeven van het Jeroen Bosch Ziekenhuis legt uit: “Naast de toename van het aantal patiënten hebben we te maken met de normering vanuit de beroepsvereniging en de kwaliteitseisen. Door samen te werken, kunnen we dezelfde goede zorg blijven garanderen en zelfs een kwaliteitsverbetering realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door elkaars best practices over te nemen, complexe patiënten gezamenlijk te bespreken en protocollen op elkaar af te stemmen.”
Op de foto staan van links naar rechts: Bart Verhoeven (JBZ), Marten Kapma (Bernhoven), Jan Willem Hinnen (JBZ), Andre van Petersen (Bernhoven), Olivier Koning (JBZ), Bart Leenders (Bernhoven) en Ronald van den Haak (JBZ).

Zorg Dichtbij

De samenwerking draagt niet alleen bij aan het handhaven van de hoge kwaliteit van zorg, maar zorgt er ook voor dat de vaatzorg in de regio Noordoost-Brabant beschikbaar en goed bereikbaar blijft.
Vaatchirurg Bart Leenders van Bernhoven benadrukt: “Het is van groot belang dat hoogwaardige vaatzorg beschikbaar blijft voor Bernhoven en onze regio. We streven ernaar om deze zorg vertrouwd dichtbij huis te houden. Ons motto is: dichtbij huis als het kan, iets verder weg als het moet. Dankzij de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen we dit streven in de toekomst waarmaken.”

Twee Locaties

In de komende jaren zal stapsgewijs worden toegewerkt naar de integratie van de beide vaatchirurgische praktijken in één regionaal centrum op twee locaties.