Senioren (veilig) in digitaal verkeer voor de Rijbewijskeuring

Foto: Voorkeur

Ouderen nemen steeds vaker deel aan het digitaal verkeer. Door de groei in het gebruik en deelname aan het digitale verkeer, wordt deze groep ook makkelijk misleidt door en via het internet. Het CBS stelt dat de 75-plusser bezig is met een inhaalslag als het gaat om het internet. De 75-plussers is de sterkst groeiende groep dat vertoefd op het internet.

1 op de drie 75-jarige of ouder heeft een tablet en/of smartphone; 90 procent van de 75-plussers gebruikt internet om te e-mailen. 70 procent gebruikt internet om te zoeken naar informatie over goederen of diensten en telebankieren. Rond 60 procent doet online aankopen en zoekt naar informatie over gezondheid. Ruim 22 procent van de 75-plussers (1 op de 5) gebruikt sociale media. De meesten gebruiken vooral sociale netwerken (zoals Facebook).

Door de groei in het gebruik en deelname aan het digitale verkeer, wordt deze groep ook makkelijk misleidt door en via het internet. Lees ook onze blog: https://voor-keur.nl/let-op-misleidende-websites-actief-gezondheidsverklaring/

Inmiddels zien brieven, e-mails, advertenties er zo echt uit dat deze moeilijk te onderscheiden zijn van de dienstverlening waartoe logo, lettertype en dergelijke werkelijk toebehoord. Sommige van onze cliënten hebben oplichting persoonlijk ondervonden.
Alvorens u klikt of reageert op een email, app of telefoontje van de bij u zo vertrouwde partij is ons advies. Reageer niet! Maak zelf contact met de betreffende partij en leg het verhaal uit. U kunt bij ons ook terecht met uw vragen! Bel gerust 085-0607065 VoorKeur Rijbewijskeuringen. Reageren op dit artikel? Stuur een email naar [email protected] en zet in het onderwerp ‘digitaal verkeer’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen