Wereld Alzheimerdag in de Bibliotheken Waalwijk en Sprang-Capelle

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

WAALWIJK – 21 september is het Wereld Alzheimerdag waarbij we licht schijnen op de vreselijke ziekte dementie. In samenwerking met Dementievriendelijke Gemeenschap Waalwijk (DVG Waalwijk) worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud in gemeente Waalwijk.

Vrouwtje Wiep vertelt een nostalgisch verhaal van de Efteling in Bibliotheek Waalwijk. In Bibliotheek Sprang-Capelle is er een leuke poppenkastvoorstelling over dementie. Alle peuters, kleuters en (groot)ouders welkom bij deze gratis activiteiten.

Vrouwtje Wiep vertelt

Vrouwtje Wiep vertelt een verhaal van vroeger en neemt je mee naar de begindagen van de Efteling. Het sprookje van De kikkerkoning opende in 1952 in de Efteling en was één van de eerste tien ontwerpen van Anton Pieck. Het verhaal van vandaag zal vast mooie herinneringen oproepen bij jouw grootouders, en dat doen we met een reden. Tijdens deze voorleesactiviteit is het ook Wereld Alzheimerdag, waarbij het geheugen centraal staat, en zullen we ook de jeugdcollectie laten zien rondom het thema dementie.

Datum: woensdag 21 september
Tijd: 15.00 – 15.30 uur
Kosten: gratis
Toegang: vrij inloop, reserveren niet verplicht.
Locatie: Bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a

Poppenkastvoorstelling door Frank Peters

Jan Klaassen gaat op bezoek bij zijn goede vriend Koning Bollebuik. Maar deze keer is het allemaal een beetje anders. Koning Bollebuik vergeet zijn afspraken. Heeft soms moeite om zich iets te herinneren en weet niet altijd het juiste woord te vinden. Is Bollebuik ziek? Jan Klaassen wil zijn goede vriend graag helpen en krijgt hulp van andere vrienden.

Datum: woensdag 28 september
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: gratis
Toegang: Reserveren via [email protected] of vraag een bibliotheekmedewerker (kijk voor de actuele service uren van jouw vestiging op www.bibliotheekmb.nl)
Locatie: Zalencentrum Zidewinde, Julianalaan 1, Sprang-Capelle

DVG Waalwijk zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van zorgverlening voor mensen met dementie en hun betrokken familie (mantelzorgers). Zo kunnen mensen met geheugenproblemen zo lang mogelijk meedoen in de samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen